Cum păstram bananele proaspete mai mult timp. Este benefic sau nu să le depozităm în frigider?

Cum păstram bananele proaspete mai mult timp. Este benefic sau nu să le depozităm în frigider?
Foto: Pixabay

Banana este considerată alimentul perfect datorită gustului său dulce, proprietăților nutritive și ușurinței de a fi consumată în orice loc. Acest fruct este disponibil în orice piață sau magazin, fapt ce îl face și mai accesibil.

Banana este un fruct tropical apreciat pentru conținutul său ridicat de potasiu și magneziu. Aceasta ajută la recuperarea musculară și previne crampele. Este, de asemenea, o sursă bogată de fosfor, acid folic, vitamina C și vitamina B6.

Depozitarea corectă a bananelor pentru a preveni oxidarea

Potrivit unei cercetări efectuate de Universitatea din Cambridge, s-a constatat că consumul de banane nu îngrașă. Mai exact, după ce mănânci o banană, te simți sătul, ceea ce face să nu mai fie loc pentru alte alimente.

Bananele sunt bogate în substanțe nutritive valoroase, însă se confruntă cu o problemă comună: se oxidează rapid! De multe ori, pentru a extinde perioada de păstrare a acestora, le depozităm în frigider, dar acest lucru poate duce la apariția unei culori neplăcute.

Potrivit ziaruluiromanesc.de, temperatura ideală pentru depozitare este în jur de 15 grade Celsius. Când temperatura scade, cum ar fi în cazul frigiderului, se poate elibera o enzimă care va reacționa și va genera substanțe cu o culoare mai închisă. Această situație poate fi explicată prin intermediul principiilor chimiei și al reacțiilor chimice, scrie Gândul.

Sfaturi simple pe care le poți urma pentru a încetini procesul de oxidare

  • Un mod de a întârzia maturarea fructului este să acoperi ambele capete ale bananei cu folie transparentă. În cazul în care bananele sunt în formă de ananas”, se recomandă să eviți separarea lor.
  • De asemenea, poți încerca să pui coaja de banană într-o pungă de plastic, alături de o jumătate de lămâie. Închide punga bine și păstrează-o în frigider. După câteva zile, vei observa că se va forma condens în interiorul pungii din cauza umidității provenite din fructe. Cu toate acestea, vei constata că coaja de banană va fi în aceeași stare ca în prima zi.
  • O altă opțiune ar fi să învelești banana în foi de ziar înainte de a o depozita în frigider.
  • Dacă ai deja fructul decojit și vrei să împiedici oxidarea rapidă, poți folosi un alt truc: pune partea rămasă într-un recipient și învelește-o cu hârtie de bucătărie puțin umedă. Poți utiliza, de asemenea, un șervețel care nu este prea subțire.
  • Totuși, pentru a le conserva mai bine, ar fi indicat să le păstrezi în frigider atunci când nu sunt foarte coapte. Acest lucru va încetini procesul de oxidare și le va menține mai proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`