Banana este considerată alimentul perfect datorită gustului său dulce, proprietăților nutritive și ușurinței de a fi consumată în orice loc. Acest fruct este disponibil în orice piață sau magazin, fapt ce îl face și mai accesibil.
Banana este un fruct tropical apreciat pentru conținutul său ridicat de potasiu și magneziu. Aceasta ajută la recuperarea musculară și previne crampele. Este, de asemenea, o sursă bogată de fosfor, acid folic, vitamina C și vitamina B6.
Potrivit unei cercetări efectuate de Universitatea din Cambridge, s-a constatat că consumul de banane nu îngrașă. Mai exact, după ce mănânci o banană, te simți sătul, ceea ce face să nu mai fie loc pentru alte alimente.
Bananele sunt bogate în substanțe nutritive valoroase, însă se confruntă cu o problemă comună: se oxidează rapid! De multe ori, pentru a extinde perioada de păstrare a acestora, le depozităm în frigider, dar acest lucru poate duce la apariția unei culori neplăcute.
Potrivit ziaruluiromanesc.de, temperatura ideală pentru depozitare este în jur de 15 grade Celsius. Când temperatura scade, cum ar fi în cazul frigiderului, se poate elibera o enzimă care va reacționa și va genera substanțe cu o culoare mai închisă. Această situație poate fi explicată prin intermediul principiilor chimiei și al reacțiilor chimice, scrie Gândul.