Cum relatează presa internaţională criza sanitară din România: Epicentrul pandemiei din Europa de Est și Balcani. Cea mai mare mortalitate din lume

Cum relatează presa internaţională criza sanitară din România: Epicentrul pandemiei din Europa de Est și Balcani. Cea mai mare mortalitate din lume
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Situația sanitară dezastruoasă din România este un subiect de interes pentru presa internațională. Acest lucru se întâmplă mai ales pentru că în ultima săptămână, românii infectați cu COVID-19, au început să fie transferați la spitale din afara graniței, pentru o șansă de supraviețuire.

„În timp ce ambulanțele care transportă pacienți COVID fac coadă în afara unităților de urgență din România, spitalele rămân fără paturi, morgile sunt pline și medicii devin exasperați și epuizați. Majoritatea bolnavilor sunt nevaccinați, spun medicii. Unii mor așteptând să fie văzuți”, relatează ft.com.

România are cea mai mare mortalitate din lume în ceea ce privește infectarea cu COVID-19

„România este epicentru unui val necruțător de Covid-19 care acoperă Europa de Est și Balcani și care amenință să copleșească serviciile de sănătate. Numărul zilnic de morți este cel mai mare din lume, chiar în fața Bulgariei și Moldovei vecine. Rata mortalității României este mai mare decât în ​​orice moment din timpul pandemiei”, se arată în articolul publicației britanice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)