Cum va arăta metroul din Cluj. Când va fi gata + valoarea totală a proiectului (VIDEO)

Cum va arăta metroul din Cluj. Când va fi gata + valoarea totală a proiectului (VIDEO)
Metroul din Cluj-Napoca - Simulare, 2021 / Foto: Captură video Primăria Cluj-Napoca

Noi sume importante vor merge de la Guvernul României către Cluj-Napoca, orașul condus de primarul Emil Boc. Localitatea din Ardeal va fi cea de-a doua din țară prevăzută cu metrou. De curând a fost finalizat studiul de fezabilitate, iar edilul local din PNL a oferit mai multe informații pe pagina sa de Facebook.

Proiectul cu privire la studiul de fezabilitate a fost aprobat în ședința Consiliului Local al Municipiului Cluj. Astfel, metroul din Ardeal va avea 19 stații și o lungime de 21 de kilometri. Investiția totală este de peste 2 miliarde de euro (2.052.196.984 de euro).

Termen de peste 10 ani de zile pentru finalizarea metroului din Cluj

Termenul de realizare a investiției va fi de 128 de luni (n.r. – cel puțin 10 ani). Vom fi multiple surse de finanțare: bugete naționale, locale, PNRR, POIM etc.

„Opțiunea de traseu recomandată prin acest studiu este: Florești – Piața Unirii – Piața Mărăști – Muncii / Europa Unită – Depou Sopor. Traseul va avea o lungime de 21,03 km și va dispune de 19 stații”, a scris Emil Boc, luni, pe pagina sa de Facebook.

Stațiile vor fi prevăzute cu uși de siguranță, o tehnologie modernă, cu ajutorul căreia vor fi preîntâmpinate eventualele tentative de suicid.

Primarul Emil Boc a publicat un video cu câteva stații de metrou, simulate, pe calculator.