Cum va arăta viitorul Stadion Dinamo și când va fi gata. Ministrul Marcel Vela a prezentat proiectul

Cum va arăta viitorul Stadion Dinamo și când va fi gata. Ministrul Marcel Vela a prezentat proiectul

Construcția Stadionului Dinamo ar urma să înceapă din anul 2021, după organizarea licitației de acordare a lucrărilor. Noi informații despre proiect a oferit miercuri, 22 iulie, ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Am găsit o soluţie care să împace toate părţile, ca să spun aşa, astfel încât să putem demara construcţia unui nou stadion Dinamo de care are nevoie şi clubul Dinamo şi România şi suporterii echipei Dinamo. După realizarea, în aproximativ 6 luni, a noului proiect şi licitaţia organizată, cu riscul contestaţiilor de rigoare, aşa cum ştiţi, în legislaţia românească există multe hăţişuri administrative în care pot fi contestaţii la contestaţii şi se poate prelungi o investiţie din cauza acestor probleme, să spun organizatorice, în 2021 eu sper ca să înceapă construcţia acestui stadion”, a declarat Vela la stadionul Dinamo.

De asemenea, Marcel Vela a precizat că noul stadion nu va fi construit paralel cu Șoseaua Ștefan cel Mare, ci oblic și va avea forma unei „picături de apă”.

Stadionul Dinamo, gata în 2023

Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții a declarat că stadionul ar putea fi inaugurat în 2023.

„Din experienţa celorlalte stadioane, propunem o durată de proiectare şi execuţie, sper să fiu în asentiment cu proiectantul, de 24-30 de luni. Deci, undeva în 2023 să fie gata”, a declarat Manuela Pătrășcoiu.

Săptămâna trecută, investitorii spanioli care vor să preia Dinamo s-au întâlnit cu Marcel Vela, la MAI. Rufo Collado, fost director sportiv la Granada, alături de celălalt reprezentant spaniol au venit la București să tranșeze problema stadionului din Ștefan cel Mare. Interesați să cumpere pachetul majoritar de acțiuni, spaniolii au vrut asigurări din partea autorităților cu privire la construcția unei noi arene. Oficialul Guvernului și-a luat angajamentul în acest sens.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului