Cum va fi vremea în România în week-end-ul 23-25 septembrie

Cum va fi vremea în România în week-end-ul 23-25 septembrie
(FOTO: Freepick)

Toamna și-a intrat în drepturi, iar temperaturile din termometre au scăzut vizibil în ultima săptămână. În toată țara a fost frig, iar în zonele de munte au căzut și primii fulgi de zăpadă. 

Meteorologii ANM au anunțat că vremea se va menține, în mare parte, la fel de rece și în zilele de week-end, însă nu este exclus să apară și câteva grade în plus în termometre, pe timpul zilei, după ce limitele maxime din ultimele zile nu au depășit 20 de grade.

Cum va fi vremea în week-end-ul 23-23 septembrie

Pe Transfăgărășan a nins consistent în ultimele zile, iar ieri stratul de zăpadă depășea 50 de centimetri. Finalul de săptămână vine cu vreme rece în mare parte a țării, temperaturile vor continua să fie scăzute, iar nopțile geroase. Meteorologii atrag atenția că temperaturile nocturne vor ajunge să scadă și până la 0 grade, mult mai mici decât limitele specifice acestei perioade.

În week-end vremea pare totuși să se încălzească puțin. Local se vor semnala ploi, însă temperaturile maxime vor ajunge și până la 23- 24 de grade Celsius, notează wowbiz.ro.

Cum va fi vremea în ultima săptămână din septembrie

De luni, temperatura va fi și mai ridicată, vremea se va încălzi chiar și cu 10 grade comparativ cu această săptămână, iar maximele vor ajunge și până la 28 de grade.

„De sâmbătă scăpăm de ploi, iar temperaturile vor crește ușor. Duminică ajungem undeva la 23 – 24 de grade în jumătatea sudică a țării, dar în continuare diminețile rămân destul de reci, cu temperaturi sub 10 grade.

Abia începutul săptămânii viitoare aduce vești mai bune și spun asta pentru că temperaturile cresc destul de mult și ne putem aștepta ca marți – miercuri să atingem maxime de 27 – 28 de grade”, a precizat meteorologul Robert Mantea pentru sursa citată anterior.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:27 - Economia Slovaciei e în pericol de colaps din cauza reșterii costurilor cu energia electrică, premierul vorbește despre naționalizare
08:21 - Protest față de Sorin Cîmpeanu, al treilea liberal acuzat de plagiat. Un decan intră în grevă și trage un semnal de alarmă: „E inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori”
08:21 - A 12-a zi de proteste în Iran: Fiica fostului preşedinte Rafsandjani a fost arestată pentru incitarea populației la revolte
08:08 - Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, despre amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin: „Nu credem că acest anunţ din urmă schimbă realitatea războiului”
07:42 - SUA: Armata americană recunoaște responsabilitatea pentru moartea a 12 civili în 2021
07:17 - Premierul Danemarcei susține că scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2 sunt cauzate de acte deliberate: „Nu vorbim despre un accident”
23:59 - Polițiștii din Dolj, în alertă: Două surori, de 11 şi 13 ani, au plecat din locuinţa familiei care le avea în plasament și nu s-au mai întors
23:57 - Iahtul oligarhului rus Dmitri Pumpyansky a fost vândut pentru 37,5 milioane de dolari. Axioma a fost licitată după ce a fost reținută în Gibraltar
23:40 - Un politician german l-a comparat pe Erdogan cu „un mic șobolan de canalizare”. Reacția Turciei
23:36 - Imagini șocante cu ce aruncă bucureștenii în canalizare: de la capete de porc și până la carcase de televizoare