Dan Andronic: Mi s-au cerut denunțuri împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu

Dan Andronic: Mi s-au cerut denunțuri împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu

Jurnalistul Dan Andronic consideră că este firească achitarea președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă. Prezent într-o emisiune televizată, Andronic a dezvăluit că procurorii DNA i-au cerut să facă denunțuri împotriva lui Tăriceanu, informează evz.ro.

„Întâmplător știam declarația lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru că o citisem în dosarul de la Brașov. Așa cum am spus și atunci când am depus mărturie în procesul lui, Tăriceanu nu a mințit cu nimic în declarația pe care a dat-o”, a declarat Dan Andronic, la TVR.

„Mie mi s-au cerut denunțuri împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu, de față cu avocatul meu. Împotriva lui Tăriceanu, a lui Băsescu… Procuroarea mi-a zis că «Să nu vă bateți capul, vă dăm lista». Era o listă cu trei-patru oameni, m-am uitat și am zis «Nu știu nimic despre ei»”. Tăriceanu era cap de listă”, a dezvăluit Dan Andronic.

„Acest tip de dosare a fost făcut pentru a paradi oameni, ca să folosesc o expresie consacrată juridic de un procuror de elită al DNA. Trebuiau paradiți anumiți oameni politici. Se dovedește că lucrurile nu mai stau așa și achitările pe care le vedeți în ultima vreme fac parte dintr-o anumită logică, care nu cred că era valabilă acum doi-trei ani când protocoalele încă funcționau în forță și când Coldea era în funcție”, a mai declarat Dan Andronic.