Dan Andronic, despre publicarea numelor celor care au vizitat arhiva SIPA: "Nu există niciun nume din perioada comisiei ministrului Monica Macovei, deşi au existat aceste comisii" (VIDEO)

Dan Andronic, despre publicarea numelor celor care au vizitat arhiva SIPA: "Nu există niciun nume din perioada comisiei ministrului Monica Macovei, deşi au existat aceste comisii" (VIDEO)

"Se dovedeşte că ceea ce am spus e adevărat", a fost prima reacție a jurnalistului Dan Andronic după publicarea de către Ministerul Justiției a numelor celor au vizitat arhiva SIPA.

"După cum vedeţi, nu există niciun nume din perioada comisiei ministrului Monica Macovei, deşi au existat aceste comisii. Ei au spus că procesele verbale ori au fost distruse, ori nici nu au fost făcute, tocmai pentru a nu exista aceste dovezi ale vizitelor în arhiva SIPA a comisiilor numite de Monica Macovei", a continuat Dan Andronic.

Horia Georgescu, Marius Iosif şi Laura Iulia Scântei se află printre cei care au intrat în arhiva SIPA, conform listei făcute publice joi de Ministerul Justiţiei. După desfiinţarea arhivei, un număr de 22 de „vizite" au fost consemnate în 22 procese verbale întocmite „cu ocazia sigilării/desigilării spaţiilor în care a fost depozitată arhiva". (Detalii AICI)

Cele 22 procese verbale consemnează data vizitei, Ordinul ministrului justiţiei prin care a fost permis accesul în arhivă, componenţa comisiei, semnătura membrilor comisiei, precum şi menţiunea „după verificarea şi inspectarea stării documentelor în vederea desfăşurării pe viitor a lucrărilor comisiei s-a procedat la sigilarea ferestrelor, resigilarea uşilor celor două camere precum şi a uşii de acces la acestea", indicându-se şi numărul sigiliului folosit.

Jurnalistul Dan Andronic spune însă că procesele verbale de intrare fie nu au fost făcute, fie au fost distruse, pentru a acoperi urmele.

"Există o perioadă de tip Ev Mediu întunecat înainte de 2007, când, deşi arhiva a fost vizitată şi s-au manipulat documente, şi Danileţ a spus că a citit peste 300 de documente în ele 3 vizite pe are le-a făcut, vizite care nu apar in procesele verbale de acces", a afirmat acesta.

"De ce aceste documente nu apar? Cine le-a distrus?", s-a întrebat Dan Andronic.

Horia Georgescu susţine insa că a acţionat conform legii şi la ordinul ministrului.

"Activitatea mea în calitate de membru a fost în limita și mandatul dat de ordinul ministrului, cu aplicarea legilor incidente. Am încheiat activitatea în cadrul comisiei când am fost înlocuit de Catalin Predoiu, care a numit o alta comisie pentru continuarea activităților , după numirea sa ca ministru și detașarea mea la ANI", a scris Horia Georgescu pe pagina sa de Facebook.

Dan Andronic, despre publicarea numelor celor care au vizitat arhiva SIPA: "Nu există niciun nume din perioada comisiei ministrului Monica Macovei, deşi au existat aceste comisii"

#DIRECT_ONE_k0cr1f#