Dan Andronic, plângere penală împotriva procurorilor ‘hackeri’ din dosar: ‘Este o intruziune foarte violentă în viața cuiva’

Dan Andronic, plângere penală împotriva procurorilor 'hackeri' din dosar: 'Este o intruziune foarte violentă în viața cuiva'

Jurnalistul Dan Andronic a depus plângere penală împotriva procurorilor din dosarul său.

Este vorba despre Cornel David Deca, procuror șef de la DNA Brașov, Marius Bulancea și Adrian Iordache, de la structura centrală a DNA.

Directorul Evenimetului zilei reclamă abuzuri, afirmân că i s-a invadat ilegal corespondența electronică. (email-ul)

„Am depus o plângere penală împotriva procurorului şef de la DNA Braşov, David Deca, împotriva lui Marius Bulancea şi împotriva lui Adrian Iordache, de la structura centrală a DNA.

Toţi trei fac parte dintr-un grup infracţional organizat care se face vinovat de abuz în serviciu, dar în primul rând de acces neautorizat într-un sistem informatic.

Potrivit unei decizii a ÎCCJ, cei 3 s-au comportat ca nişte hackeri, diferenţa dintre ei şi Guccifer fiind egală cu zero. Până la aceasta dată, DNA n-a răspuns în niciun fel, ceea ce ne arată încă o dată felul în care se comportă în faţa unei instanţe. Procedeele folosite de DNA Braşov şi structura centrală a DNA sunt în afara legii”, a declarat Andronic la Antena 3. potrivit EVZ.

Jurnalistul susține că probele au fost obţinute ilegal.

“Percheziţia informatică are nişte reguli foarte stricte, tocmai pentru că intruziunea în viaţa privată este foarte delicată. Într-un mail găsesti de toate. Este vorba de o intruziune foarte violentă în viaţa cuiva. Sunt norme europene, dar aici au încălcat toate normele, iar cand le-am atras atenţia că încalcă legea, ni s-a spus că nu e treaba noastră, însa din fericire, vorba cuiva, mai sunt judecători şi la Berlin”, a mai declarat jurnalistul Dan Andronic.

Tags: