Dan Andronic: Prima întâlnire cu Sebastian Ghiță a fost un mic șoc. Nu l-am recunoscut până când a ajuns lângă mine

Dan Andronic: Prima întâlnire cu Sebastian Ghiță a fost un mic șoc. Nu l-am recunoscut până când a ajuns lângă mine
Foto: adevarul.ro

Jurnalistul Dan Andronic a publicat duminică, pe site-ul Evz.ro, prima parte a reprotajului pe care l-a făcut la Blegrad cu fostul deputat Sebastian Ghiță.

După cum poveștește, Andronic, discuția cu Ghiță s-a desfăşurat ca o plimbare lungă prin capitala Serbiei, precizând că fostul deputat i s-a părut foarte schimbar și că nu era la curent cu ceea ce s-a mai întâmplat în România în ultimele luni.

"Prima întâlnire cu Sebastian Ghiță a fost un mic șoc. Eram lângă un magazin central din Blegrad, îl așteptam și nici nu l-am recunoscut până când a ajuns lângă mine. Era un cu totul alt om. Nu mă refer la înălțime, față sau caracteristici fizionomice, ci la întregul lui aspect. Este un cu totul alt Sebastian Ghiță decât cel pe care-l cunoscusem la București, umblă îmbrăcat doar cu cămașă sau tricou negru, adidași, șapcă neagră. Avea și ochelari de soare.

Prima întâlnire dintre mine și Sebastian Ghiță a fost de fapt o plimbare lungă prin Belgrad. Am vorbit puțin la început, îl întrebam cum se simte, el mă mai întreba despre unul sau altul din țară.

Nu prea știa ce s-a întâmplat în România, nu era la curent cu mare parte din serialul EvZ – Operațiunea "Noi suntem Statul!", deși a fost unul din participanții la partidele de tenis de la T14 sau la chermezele de la K2.

A fost extrem de precaut cu comunicațiile electronice, nu a intrat pe mail, nu a folosit Facebook-ul, iar telefonul pe care l-a folosit în aceea perioadă nu avea activate funcțiile de comunicare și localizare. Așa că nu prea știa ce se mai întâmplă prin țară.

Mărturisesc că în primul moment m-a nemulțumit, după care mi-am dat seama că se gândea la altele”, se arată în articolul citat.

Andronic mai povestește că i-a cerut lui Ghiță să meargă la restaurantul unde acesta a fost prins și s- declarat surprins de faptul că este vorba despre un local discret, aflat pe o străduță din Belgrad.

”L-am rugat ca primul loc pe care-l vedem împreună să fie restaurantul în care a fost reținut. Am plecat pe jos, un drum lung, am traversat parcul central al orașului și am ajuns pe niște străduțe cu blocuri mici și case. Pe o stradă mică, un restaurant discret. Mă așteptam la un restaurant somptuos, gen Casa di David…”, a mai precizat Dan Andronic, adăugând că luni va publica mai multe dezbăluiri despre fuga lui Sebastian Ghiță din România și reținerea acestuia.

Ultima oră