Daniel Băluță: Lucrările la Pasajul rutier Unirii sunt realizate în proporție de 50%. Cele mai dificile intervenții s-au finalizat deja

Daniel Băluță: Lucrările la Pasajul rutier Unirii sunt realizate în proporție de 50%. Cele mai dificile intervenții s-au finalizat deja
Foto: Facebook @ Daniel Băluță

Lucrările la Pasajul rutier Unirii sunt în momentul de față realizate în proporție de 50%, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Daniel Băluță, despre Pasajul rutier Unirii: „Cele mai dificile intervenții s-au realizat deja”

Edilul susține că, la o lună de la începerea lucrărilor la pasaj, cele mai dificile intervenții au fost deja finalizate.

„Lucrările la Pasajul rutier Unirii sunt în momentul de față realizate în proporție de 50%. La o lună de la începerea acestora, cele mai dificile intervenții s-au finalizat deja. Au fost izolate toate infiltrațiile de la nivelul carosabilului, iar fisurile pereților au fost reparate”, a scris Daniel Băluță, miercuri, pe Facebook.

„Mai mult, astăzi s-a finalizat turnarea primului strat de asfalt și s-a lucrat în continuare la montarea celor 2.800 de panouri care vor îmbrăca pereții interiori ai pasajului. Vă rog să mai avem puțină răbdare. O seară frumoasă tuturor!”, a adăugat oficialul.

Lucrările la pasaj au început pe 19 iunie și, potrivit primarului din Sectorul 4, „au la bază toate indicațiile pe care specialiștii în domeniu le-au dat, și anume, pe lângă faptul că structura exterioară va fi curățată, scopul numărul 1 pe care îl avem este să blocăm apa care infiltrează acest pasaj”.

„Ca oricare cetățean al Bucureștiului care a trecut prin acest pasaj, la orele de trafic major am sesizat că avem o problemă fundamentală cu respiratul în acest pasaj, cu noxele, cu cantitatea de dioxid de carbon acumulată. Ca atare, specialiștii noștri au proiectat în premieră pentru acest pasaj un sistem de ventilație astfel încât, în momentul în care concentrația de dioxid de carbon crește, acest sistem să se activeze și să facă în interiorul pasajului aerul respirabil, pe de o parte, iar pe de altă parte într-o situație extremă, în cazul unui incendiu, de exemplu, să poată să funcționeze astfel încât să protejeze viețile oamenilor”, mai spunea el, printre altele.

Urmăriți B1TV.ro și pe