Daniel Morar, despre o eventuală candidatură ca procuror general: Nu am de gând să particip la o farsă

Daniel Morar, despre o eventuală candidatură ca procuror general: Nu am de gând să particip la o farsă

Procurorul şef al DNA, Daniel Morar, a comentat, duminică seara, posibilitatea unei noi nominalizări pentru funcţia de procuror general al României, afirmând că nu are de gând să participe la o farsă.

„Trebuie să vedem dacă există o procedură clară şi corectă. Nu am de gând să particip la o farsă. Adică să ne depunem candidaturile în condiţiile în care numele se ştiu”, a spus Daniel Morar, la Realitatea TV, potrivit Mediafax.

El a continuat râzând că „nu crede că îl propune cineva procuror general, tocmai datorită activităţii DNA din ultimii şapte ani”.

„M-am convins: oamenii politici, parţial dintre ei, nu vor o magistratură puternică şi independentă”, a spus şeful DNA.

Mandatul lui Daniel Morar la conducerea DNA a expirat în luna februarie, el fiind delegat pe această funcţie, astfel că ministrul Justiţiei intenţionează să facă o nominalizare, inclusiv pentru cea de procuror general al României, care se vacantează în 2 octombrie.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:19 - Cutremur de 7,8 grade în Turcia, resimțit şi în Siria, Liban şi Cipru: Sute de morți, mii de răniți. Seismul a fost urmat de 42 de replici / Turcia cere ajutor internațional. România trimite salvatori (VIDEO)
10:14 - Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
10:10 - Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice
10:00 - Anthony Delon a ajuns la Oradea: „E puţin frig aici”. Fiul celebrului actor va juca alături de Mickey Rourke (VIDEO)
09:59 - Un bărbat beat și drogat s-a certat cu iubita, a băgat-o în portbagaj și a dat foc mașinii, în București. Femeia a fost salvată
09:57 - Andreea Ibacka, mărturisiri surprinzătoare despre soțul ei, Cabral, după ce acesta a luat o pauză de la televiziune: „Este greu de pensionat”
09:47 - O nouă confruntare pe tema pensiilor pentru Macron, grevele și manifestațiile continuă
09:33 - Grecia acuză Turcia după ce o altă ambarcațiune cu migranți s-a scufunat în apropiere de o insulă: Patru morți și 39 de persoane salvate