De ce au dat turiştii Mamaia pe Sinaia, deşi preţurile la munte sunt la fel de mari

De ce au dat turiştii Mamaia pe Sinaia, deşi preţurile la munte sunt la fel de mari
Sursa FOTO-HEPTA/ Petrisor Iordan

Agenţii de turism intern sunt de părere că  în acest an Mamaia a fost victima unei campanii  „nedrepte”, mai ales din cauza administraţiei locale și consideră că nu tarifele la cazare au îndepărtat turiștii, în condițiile în care, cu aceleași prețuri, staţiunile de la munte, de pe Valea Prahovei sunt arhipline.

De asemenea,  reprezentanţii agenţiilor de turism reproşează autorităţilor locale că nu au promovat suficient noile schimbări de pe litoral, care cândva le lipseau turiștilor.  Mai exact, faptul că din acest sezon s-a permis administratorilor de plajă să amplaseze şezlonul la malul mării, că intrarea în apă este lină, sau dispariția dunelor de nisip care „tăiau” vederea spre mare.

De ce au dat turiştii Mamaia pe Sinaia, deşi preţurile la munte sunt la fel de mari

Adrian Voican, vicepreşedinte ANAT şi administratorul unei agenţii specializată pe turism intern este de părere că „Este un exemplu de cum să tranformi un mare, uriaş avantaj, înr-un dezavantaj din cauza lipsei de promovare. Este evident că nu au avut oameni de comunicare. Percepţia bate realitatea, percepţia în acest moment este deformată, Mamaia nu este pustie. Da, nu este full cum eram noi obişniţi, dar în niciun caz pustie. O investiţie atât de mare, atât de importantă pe care eu o compar cu autostrada Bucureşti-Constanţa, o investiţie fabuloasă, cu impact pe termen lung, nu e o glumă, s-a întors împotriva lor pentru că nu au ştitut să o valorifice la nivel de imagine”.

Vicepreşedintele ANAT a precizat că în stațiunea Mamaia sunt peste 30 de hoteluri care oferă turiştilor cazaţi parcare gratuită, iar multe dintre ele oferă și şezlong gratis. „Au fost promovate extremele, vârfurile negative, nu realitatea generalizată”, a spus Voican, conform Adevarul.ro.

La Sinaia este full

Se pare că în ceea ce privește prețurile  pe litoral sau la munte, ele sunt aproape la fel. De exemplu, fără 500 de lei pe noapte în timpul săptămânii şi 600-700 de lei în weekend, cu greu găseşti cazare în Sinaia.

„La noi e bine, la Sinaia în weekend este full, full, full, iar în timpul săptămânii gradul de ocupare este undeva peste 60 la sută. Astăzi, luni 25 iulie, gradul de ocupare este de 65 la sută, iar în weekend a fost sută la sută, plus mulţimea celor care vin doar pentru o zi şi pe care nu o pot estima”, susţine Paul Popa, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Sinaia.

Acesta a precizat că  „Piaţa internaţională nu şi-a revenit, turismul internaţional nu este nici pe departe la valorile din anul 2019, ne uităm la ele ca la o icoană. Acum, din iulie au început să mai vină străini, dar puţini. Nu sunt nici 20 la sută din câţi erau atunci”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene