Dezvăluirile Sorinei Matei: ‘Fostul număr 2’ din MAI, afaceri cu Cosa Nostra (VIDEO)

Dezvăluirile Sorinei Matei: 'Fostul număr 2' din MAI, afaceri cu Cosa Nostra (VIDEO)

Generalul de brigadă Nucu Gheorghe Marin, numărul doi în MAI în guvernul Mihai Tudose, relaţii de afaceri explozive cu italieni apropiaţi de celebra mafie Cosa Nostra. Jurnalista Sorina Matei publică într-o nouă anchetă pe blogul său o serie de documente publice ale ANAF, date oficiale ale Registrului Comerţului şi din Monitorul Oficial al României care arată negru pe alb cum se pot desfăşura afaceri cel puţin dubioase cu persoane sus puse din MAI, într-un sediu aflat la doar câţiva paşi de clădirea IGPR, informează B1 TV.

INCENDIAR! N-O SĂ ÎȚI VINĂ SĂ CREZI CUM ARĂTA MIHAELA RĂDULESCU CÂND ERA GRASĂ! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE (GALERIE FOTO)

Datele publicate de Sorina Matei îl arată pe generalul de brigadă al DGPI, Nucu Gheorghe Marin, ajuns numărul doi în MAI, ca secretar de stat pe vremea lui Mihai Tudose, în relaţii de afaceri de-a lungul timpului cu o serie de italieni, printre care şi cu vestitul Sergio Pileri.

Este vorba de italianul care a fost predat acum cinci ani de autorităţile române Italiei. A fost condamnat pe 31 ianuarie 2019, de Tribunale din Roma, la cinci ani de închisoare pentru tentativă la spălare de bani în celebrul proces „Ecorec-Tresoro di Ciancimino”.

IMAGINI BOMBĂ CU O VEDETĂ DIN ROMÂNIA! BĂRBAȚII AU RĂMAS ȘOCAȚII CÂND AU VĂZUT-O GOALĂ

Potrivit dezvăluirilor făcute de jurnalista Sorina Matei, Sergio Pileri a fost găsit vinovat alături de alţi asociaţi de-ai săi că a „reciclat” în România, prin afacerea Glina, o parte din marea avere a răposatului politician al organizaţiei mafiote „Cosa Nostra”. Este vorba despre Don Vito Ciancimino, fostul primar al oraşului Palermo, primul politician italian condamnat pentru apartenenţă la Cosa Nostra.

Datele din Registrul Comerţului şi din Monitorul Oficial, găsite de Sorina Matei, arată că fostul numărul doi în Ministerul Afacerilor Interne, generalul Nucu Gheorghe Marin, a fost în trecut administrator şi la o altă firmă, tot a italienilor, care avea printre acţionari chiar şi SC Agenda 21 SA. Aceasta este una din societăţile importante investigate de procurorii italieni în privinţa spălării de bani în cazul Ciancimino-Cosa Nostra.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! OANA LIS A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! ‘VĂ ANUNȚ CU DURERE ÎN SUFLET…’

Majoritatea firmelor italianului Pileri care au fost implicate în spălarea de bani a Cosa Nostra în România au avut „cartierul general” într-o clădire situată vizavi de sediul central al IGPR, colţ cu Secţia 6 de Poliţie din Bucureşti. Una dintre ele, care funcţionează şi astăzi în acelaşi loc, „selectează şi plasează forţă de muncă” în străinătate.

Generalul DGPI, Nucu Gheorghe Marin, considerat „un greu” al MAI şi DGPI, a intrat în vizorul presei după ce a fost demis în urma tragediei din Caracal. Omul de afaceri Remus Rădoi a dezvăluit că s-a întâlnit cu acesta într-o „audienţă”, care ar fi avut loc la începutul lunii iulie 2019. Ministerul Afacerilor Interne precizează însă oficial că n-a fost vorba de nicio „audienţă”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:14 - Medicii români se tem de o triplă epidemie fără precedent: peste 100.000 de persoane s-au îmbolnăvit în decurs de șapte zile
12:04 - Rareș Bogdan și liderul grupului PPE, în drum spre Viena pentru „ultimul asalt” privind aderarea României la Schengen: „Ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei”
11:56 - Ayatollahul Khamenei cere reexaminarea sistemului cultural al Iranului, în contextul protestelor fără precedent
11:52 - După protestele fără precedent, China relaxează restricțiile împotriva Covid-19
11:43 - 25 de persoane reținute pentru un presupus complot de extremă dreapta pentru răsturnarea statului german. Au fost efectuate arestări și în Austria, și în Italia
11:40 - O tânără mămică a avut parte de șocul vieții sale după ce a născut. Totul s-a întâmplat de Sfântul Nicolae
11:33 - Sărbători fără colindători? Orașul în care cei care pleacă la colindat riscă amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei
11:21 - Reacția lui Culiță Sterp la apariția informațiilor conform cărora ar fi omorât un om: „M-ați făcut criminal, asta nu o să rămână așa”. Ce măsuri va lua artistul
11:20 - Surse: România insistă pentru un vot pe aderarea la Schengen în Consiliul Justiție și Afaceri Interne. Țara noastră ar putea fi primită în ciuda opoziției manifestate de Austria, într-o premieră istorică (VIDEO)
11:13 - Cine e Jenna Ortega, actrița principală din Wednesday. Detalii pe care nu le știai despre ea