DIICOT: 17 percheziții, desfășurate în București și alte cinci județe, pentru destructurarea unei grupări formate din 300 de persoane

DIICOT: 17 percheziții, desfășurate în București și alte cinci județe, pentru destructurarea unei grupări formate din 300 de persoane
Operațiune DIICOT pentru destructurarea unei grupări criminale. Sursa foto: DIICOT

Operațiune de amploare este desfășurată miercuri de procurorii DIICOT. Nu mai puțin de 17 percheziții au loc, miercuri dimineață, în București și alte cinci județe, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat.

Sunt vizate 300 de persoane care ar fi implicate în fraude informatice, înșelăciune și spălare de bani. Prejudiciul estimat în acest dosar se ridică la 7 milioane de euro.

„În această dimineață, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu IGPF și IGPR efectuează 17 percheziții în București și alte 5 județe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din peste 300 de persoane, specializat în săvârșirea de fraude informatice, înșelăciune și spălare de bani”, transmite DIICOT.

Membrii grupului infracțional induceau în eroare angajații unor autorități publice din România și din străinătate (în special Spania), instituții publice sau instituții de interes public cu privire la schimbarea contului bancar în care urmau a fi efectuate plățile aferente unor facturi neachitate, emise de către furnizorii acestora, iar după încasarea sumelor, acestea erau transferate în alte conturi controlate de grupare, iar mai apoi extrase prin intermediul unor “săgeți”.

În cauză se fac cercetări și pentru spălare de bani, sumele de bani ce au făcut obiectul mecanismului de spălare fiind estimate la peste 7 milioane de euro, informează DIICOT.