Director de școală demis în Timișoara, după ce a fost înregistrat vorbind agresiv cu soţia şi copiii

Director de școală demis în Timișoara, după ce a fost înregistrat vorbind agresiv cu soţia şi copiii
Foto simbol: Pixabay.com

Directorul unei școli din Timişoara, a fost eliberat din funcţie vineri, după ce în spaţiul public au apărut mai multe înregistrări în care profesorul de sport este auzit vorbind agresiv cu familia sa.

„Astfel de derapaje, pe care un director nu ar trebui să le aibă, trebuie taxate. Ca atare, deşi nu avem cum, instituţional şi profesional, şi nu e dreptul nostru de a şti ceva despre viaţa privată a angajaţilor din şcoli sau inspectorat, în momentul în care ajung în spaţiul public, când e vorba de imaginea şcolii, trebuie ca reacţia noastră să fie una rapidă şi să ne-o asumăm”, a declarat Marin Popescu.

„Am avut o discuţie cu directorul unităţii de învăţământ și am decis azi în Consiliul de Administraţie, după ce am analizat situaţia, să îl eliberăm din funcţie, după ce domnul director a fost numit cu delegaţie la Şcoala Generală 18. Săptămâna viitoare să nominalizăm o persoană pentru a prelua funcţia de director la această şcoală”, a afirmat Marin Popescu, pentru News.ro.

Mai multe înregistrări în care se aude vocea directorului de şcoală au apărut în spaţiul public. Acesta vorbeşte agresiv cu familia sa, cu soţia şi copiii.

Directorul şcolii ocupa această funcţie din ianuarie 2021 şi este profesor de sport. Acesta a mai fost demis din funcţia de director al Şcolii Gimnaziale din Săcălaz, în luna octombrie 2019, după ce a avut un conflict cu colegii săi, potrivit Libertatea.

Pentru noul an şcolar, va fi nominalizată o nouă persoană pentru funcţia de director.

Lucian Fota a devenit directorul şcolii generale din Timişoara în ianuarie 2021.