Directorul TAROM: La Otopeni, calea de rulare e plină de gropi care taie roţile aeronavelor

Directorul TAROM: La Otopeni, calea de rulare e plină de gropi care taie roţile aeronavelor
Foto:evz.ro

Pe Aeroportul Otopeni, calea de rulare este plină cu gropi care taie roţile aeronavelor, a declarat directorul TAROM. Werner Wolff a precizat că, din acest motiv, compania cheltuie bani pe schimbarea roţilor avioanelor de trei, până la cinci ori pe săptămână, în loc să le schimbe la câteva luni. El a insistat că este nevoie de o investiţie masivă pe Otopeni.

Wolff a mai precizat că una din priorităţile TAROM este aceea de a scădea cheltuielile. Prin urmare, în perioada următoare, mii de contracte vor fi renegociate și vor fi şi reduceri de personal.

”Infrastructura aeroportuară nu ţine de noi. La Otopeni este nevoie de o investiţie masivă în căile de rulare şi cred că trebuie să ne schimbăm şi noi acolo modul în care vin pasagerii. Sincer, mie nu îmi place că pasagerii de pe intern sunt lăsaţi undeva în câmp şi duşi cu autobuzele, este o chestiune care ţine de civilizaţie şi de o posibilitate de a-i primi. Cu siguranţă că lucrurile se vor schimba, deoarece există un proiect la nivel de minister, la nivel de aeroport, din câte ştiu eu. Pe noi ne încurcă, cât de cât, gropile din calea de rulare şi care ne taie roţile şi pe care le schimbăm într-un mod halucinant. Sunt costuri masive. Nu crează nesiguranţă pasagerilor, însă important este să ne ridicăm la nivel european, daca tot dorim să fim în Europa, atunci să fim europeni. (…) Nu îmi permit să spun că la Otopeni este cea mai proastă pistă, dar e una din pistele care trebuie refăcută”, a declarat Werner Wolff, citat de Digi24.

Werner Wolff a adăugat că, în caz de vreme nefavorabilăsau în caz de investiţii pe Aeroportul Otopeni, aeronavele vor fi deviate pe Aeroportul Băneasa.