Directorul TNB explică de ce nu a dorit să pună steagul Ucrainei pe clădirea teatrului: „La 1918, oamenii de atunci au jurat că deasupra capului lor va flutura doar tricolorul” (VIDEO)

Directorul TNB explică de ce nu a dorit să pună steagul Ucrainei pe clădirea teatrului: La 1918, oamenii de atunci au jurat că deasupra capului lor va flutura doar tricolorul (VIDEO)
Sursa foto: Youtube

Mircea Rusu, directorul TNB, a intervenit luni seara în emisiunea „Bună, România”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, oferind detalii despre refuzul său de a colora clădirea teatrului în culorile Ucrainei:

“Singurul lucru pe care nu am dorit să îl fac a fost să nu pun steagul Ucrainei pe TNB, atât. Am trimis autocarul în nordul României, la Suceava, la Siret să aducă oamenii în București sau pe unde i-au mai dus. Accept orice fel de ajutor pe care pot să îl dăm noi. Dacă suntem solicitați putem și să cazăm ucrainieni, cu copii, fără copii în sălile de jos. Avem săli de sport unde putem să adăpostim oameni. Suntem dispuși și să îi hrănim, nu să punem un steag aiurea pe TNB. Singurul lucru pe care nu am vrut să îl fac a fost ăsta, în rest am făcut tot ce mi s-a cerut”, a declarat Mircea Rusu.

La rândul său, actorul Mihai Călin a intervenit și a precizat că directorul TNB nu a dorit să participe la campania umanitară dedicată refugiaților din Ucraina:

„Acum două săptămâni l-am rugat pe domnul Rusu să colorăm clădirea, a zis că nu ține de TNB, pentru că suntem subordonați Ministerului Culturii. În acea seara i-am spus că o să fie colorat Guvernul, deci este o politică de stat, nu de partid. Mi-a spus că o să primească dispoziție de la Guvern e ok. Între timp s-a colorat în steagul Ucrainei Guvernul României, Ateneul României, Teatrul Odeon, mai mule instituții de stat. Am primit răspuns de la Minister, că nu ține de minister această decizie, cât ține de direcția Teatrului. Atunci am revenit cu solicitarea, nu trebuie proiectoare speciale. Nu e nicio cheltuială. Și în același timp să declanșăm o campanie pentru refugiații ucrainieni. Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Domnul Rusu a spus că nu face politică, dar de fapt asta e o atitudine politică și a refuzat iluminarea. Apoi, colegul meu Marius Manole l-a rugat pe domnul Rusu pentru această campanie, „TNB pentru Ucraina”, și nu a fost de acord nici cu asta, adică TNB să nu fie implicat deloc. Și-a asumat în mod public domnul Rusu asta”.

Mircea Rusu a lansat acuzații grave la adresa actorului Mihai Călin, precizând inclusiv că i-a grăbit moartea actorului Ioan Caramitru:

„Este o ambiție personală a unui om care dorește să destabilizeze TNB. Acest om cu care vorbim acuma a fost în proces cu Ion Caramitru, i-a grăbit moartea, acest domn care în continuare agită lucrurile, târăște TNB în tot felul de conflicte, care nu sunt ale lui, actorii nu sunt de partea lui.

Singura problemă este că acest om cu care vorbiți are ambiția să pună steagul Ucrainei pe TNB. Pe TNB nu se poate pune pentru că la 1918, pe 1 decembrie oamenii de atunci au jurat că deasupra capului lor, au jurat că va flutura doar tricolorul României. În rest am oferit tot ce se poate oferi”, a mai spus directorul TNB.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:13 - Angel Tîlvar (MApN): Ziua Națională va găsi aproximativ 480 de militari români în misiuni și operații externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU și misiuni de tip coaliție
17:56 - Meghan Markle a fost amenințată cu moartea când încă era membră activă a familiei regale britanice, susține Poliția din Londra: „Am avut echipe care au făcut cercetări”
17:55 - O ucraineancă şi-a găsit sfârşitul în judeţul Vâlcea. S-a spânzurat după ce a aflat că şi-a pierdut soţul şi fiul pe front
17:36 - Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Cehu Silvaniei, județul Sălaj (FOTO)
17:25 - Comisia Europeană își menține propunerea de suspendare a 7,5 miliarde euro din fondurile europene ale Ungariei: „Există în continuare un risc pentru bugetul UE”
17:21 - O celebră fântână din Roma va fi iluminată în culorile drapelului României pe 1 Decembrie
16:56 - Coaliția de guvernare din Italia a retras amendamentul care ar fi permis și în 2023 furnizarea de armament către Ucraina fără aprobarea parlamentului
16:54 - Vaslui: Un bărbat a fost trezit din somn de poliţişti şi încătuşat pe loc, după ce a adormit la volanul maşinii cu care făcuse accident
16:35 - Mircea Geoană: Sunt convins că Grupul de luptă NATO din România va ajunge la nivel de brigadă
16:13 - Expoziția de pictură și desen „Orice drum e un ocoliș” a lui Constantin Flondor, la Galeria Română până pe 4 ianuarie. Vernisajul are loc pe 6 decembrie