Doar un pacient cu COVID-19 mai este internat la Spitalul Foișor, care are 27 de medici. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă anunță că unitatea medicală a cerut revenirea la vechea structură

Doar un pacient cu COVID-19 mai este internat la Spitalul Foișor, care are 27 de medici. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă anunță că unitatea medicală a cerut revenirea la vechea structură
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

În acest moment, doar un pacient cu COVID-19 mai este internat în Spitalul de Ortopedie Foișor din București, informează News.ro, care citează informații transmise de Administrația Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB). Asta în condițiile în care acolo lucrează 27 de medici. Spitalul a fost transformat în unitate suport COVID-19 la începutul lunii aprilie, atunci când pacienții cu probleme ortopedice au fost evacuați în timpul nopții pentru ca, de a doua zi, să fie internați cei infectați cu coronavirus care aveau nevoie de terapie intensivă. Potrivit aceleiași surse, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a confirmat faptul că reprezentanții Spitalului Foișor au solicitat revenirea acestuia la vechea structură.

Un singur pacient cu COVID-19 mai este internat la Spitalul de Ortopedie Foișor din Capitală

Potrivit răspunsului transmis de reprezentanții ASSMB pentru News.ro, ”luni, 17.05.2021, în cadrul unităţii sanitare este internat un pacient COVID-19, la secţia ATI.Toţi medicii din cadrul Spitalului Foişor care nu se află în concediu medical sau de odihnă sunt remuneraţi conform prevederilor legale în vigoare.Numărul total al medicilor care lucrează în cadrul Spitalului Foişor este de 27”.

Totodată, reprezentanții ASSMB au precizat că ”decizia revenirii unităţii sanitare la activitatea obişnuită excede atribuţiilor” lor.

Precizările ministrului Sănătății și aleDSP București

Precizări în acest sens au venit și din partea ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă. Aceasta a anunțat că a primit o solicitare din partea Spitalului Foișor privind revenirea la structura în care să primească din nou pacienți non-COVID.

”Am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am convenit să recomandăm Spitalului Foişor să solicite asistenţa tocmai Direcţiei de Sănătate Publică pentru a trece înapoi la forma de spital care îngrijeşte pacienţi non-COVID. Nu ştiu câţi bolnavi de COVID mai sunt la Foişor, dar conform solicitărilor transmise, mai există în terapie intensivă un pacient COVID”, a spus Ioana Mihăilă.

Totodată, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică București precizează că Spitalul Foișor a primit pe 5 mai avizul de modificare a structurii.

”Noi am primit o cerere pentru modificare de aviz de funcţionare de la începutul lunii mai, dar Spitalul Foişor a primit aviz de modificare a structurii incă din data de 5 mai, din partea DSP Bucureşti, astfel încât în momentul de faţă pot să vă spun că ei au rămas în Covid doar cu 5 paturi de ATI. Cererea a venit din partea managerului unităţii sanitare. 5 paturi de ATI, atât au în Covid, şi au primit din data de 5 mai aviz pe noua structură.(…) Solicitarea de ieşire din COVID nu ţine de DSP Bucureşti”, au precizat reprezentanții DSP.

Ultima oră
19:44 - CTP, critici dure la adresa naționalei de fotbal, umilită de Coreea de Sud cu 4-0: „Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea”
19:13 - Încă un om a fost ucis de un urs, în România: Victima, un bătrân de 80 de ani din Mureș
19:02 - În aproape orice hotel din Europa turiștii fac dovada vaccinării, vindecării sau a unui test PCR. În România, autoritățile par liniștite. Expert: „Într-o lună același lucru se poate întâmpla și la noi”
18:18 - Tot mai multe țări au urmat exemplul Franței și au impus certificatul COVID-19 pentru accesul la hoteluri, restaurante sau terase. Măsura, discutată și în România
17:50 - Noi proteste masive în Franța împotriva vaccinării obligatorii sau a introducerii permisului COVID-19 pentru spațiile publice
17:22 - Dan Barna îi ceartă pe românii care vor relaxarea restricțiilor: „Avem un optimism nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla”
16:55 - Ajutoarele sociale vor creşte anual din 2022. Klaus Iohannis a promulgat Legea
16:38 - Germania, amenințată de valul 4 al pandemiei de COVID-19: Numărul cazurilor zilnice ar putea ajunge la 100.000. Sunt pregătite restricții pentru nevaccinați
16:15 - România a pierdut rușinos al doilea meci de la Jocurile Olimpice, în fața Coreei de Sud, cu 0-4. Ce șanse mai au tricolorii pentru calificarea în sferturi
15:45 - Mister pe plaja din Eforie. Uite cum a apărut un bărbat pe nisip. Imaginea care a devenit virală