Doi români au încercat să evite carantina cu adeverințe de muncă false. Polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală

Doi români au încercat să evite carantina cu adeverințe de muncă false. Polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Doi cetățeni români domiciliați în Bihor au încercat să intre în țară și să evite măsura carantinei prezentând adeverințe de muncă specifice lucrătorilor transfrontalieri, însă polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Săcueni că documentele erau false și au întocmit acte de urmărire penală, transmite Cancan.ro.

Doi cetățeni români au încercat să evite carantina cu adeverințe de muncă false

Aceștia s-au prezentat miercuri la vama Săcueni pentru efectuarea formalităților de frontieră. Pe lângă documentele de călătorie, cei doi au prezentat – pentru a fi exceptați de la carantină – adeverințe de muncă simplificate ce ar fi fost emise de angajatori din Ungaria, adeverințe specifice lucrătorilor transfrontalieri.

Cu toate acestea, în urma verificărilor, oamenii legii au ajuns la concluzia că documentele respective nu îndeplineau condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind în realitate false.

„În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul transmis de purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Bihor, Laura Bondar.

Cel mai recent bilanț epidemiologic arată că, pe teritoriul României, 13.652 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 2.775 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 47.044 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 70 de persoane.