Doi tineri au trecut Prutul înot: Polițiștii de frontieră le-au întocmit dosare penale

Doi tineri au trecut Prutul înot: Polițiștii de frontieră le-au întocmit dosare penale

Polițiștii de frontieră din Vaslui au prins, luni, un bărbat și o femeie care au traversat Prutul înot. Celor doi le-au fost întocmite dosare penale, pentru că tânăra nu avea documente care să îi permită accesul pe teritoriul României, relatează Mediafax.

Reprezentanții Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Vaslui, tinerii în vârstă de 22 de ani, Narcis Ion C. și Eleonora B., originari din Republica Moldova, au fost detectați de autorități datorită sistemului de supraveghere al frontierei, la doar două ore și jumătate după ce au traversat granița. Cei doi au traversat Prutul înot în dreptul localității vasluiene Săratu.

„După ce au fost prinşi, cei doi tineri au declarat poliţiştilor de frontieră că au o relaţie de un an de zile, timp în care au conversat prin intermediul internetului. Bărbatul a hotărât să o viziteze, iar în urma vizitei făcute în Republica Moldova, au decis să treacă ilegal frontiera de stat a României, traversând înot râul Prut, întrucât tânăra nu avea documente legale pentru a putea intra în România”, a anunțat purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui, Irina Mirică.

Tinerii vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, sub acuzația de trecere ilegală a frontierei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:28 - Ligia Deca, după ce a aflat că bugetul ministerului pe care-l conduce e la un minim istoric de 2,1%: E acoperitor pentru funcționarea normală. În 2013 spunea că 6% din PIB pentru Educație e singura șansă pentru o democrație funcțională
15:24 - Austria și Olanda au blocat aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, la votul decisiv din JAI (surse)
15:16 - Amenzi pentru șoferii care făceau drifturi în Poiana Brașov. Legea prevede amenzi de până la 725 de lei pentru „derapaje controlate, în vederea întoarcerii și rotirii autovehiculului”
15:13 - Ploiești: peste 130.000 de apartamente fără căldură furnizată în sistem centralizat. „E o minciună, avem gaz”
15:03 - Ramona Olaru și Cătălin Cazacu și-au spus adio după un an de relație, chiar în prag de Sărbători: „Nu ne mai vorbim de destul timp”
14:54 - Adrian Cioroianu, după reacția Germaniei la vetoul Austriei: „Toate variantele sunt deschise. Eu nu îi văd dând înapoi pe austrieci, și-ar pierde o parte din credibilitate pe plan intern” (VIDEO)
14:42 - Anunț care vizează transportul gazelor din Neptun Deep al OMV Petrom și Romgaz în plin scandal România – Viena pe spațiul Schengen
14:37 - Mărturia românilor din Austria: „Nu cred că austriecii de rând ar avea o problemă cu intrarea noastră în Schengen”
14:25 - Cantități record de gaze importate de Republica Moldova din România, pe la Ungheni
14:21 - Germania și Luxemburg amenință că vor bloca aderarea Croației la Schengen dacă nu intră și România, și Bulgaria (VIDEO)