Dolj: Angajaţii Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare, în grevă de avertisment

Dolj: Angajaţii Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare, în grevă de avertisment

Angajaţii Spitalului de Psihiatrie de la Poiana Mare, judeţul Dolj, au intrat, miercuri, în grevă de avertisment pentru două ore şi protestează în curtea unităţii medicale.

Aceștia cer majorarea salariilor şi acordarea de bonuri de masă, scrie Mediafax.
Aproximativ 30 de salariaţi au întrerupt lucrul, miercuri dimineață, la ora 10.00.

„Angajaţii nu au primit tichete de masă de aproximativ 18 luni, mai exact de după alegerile locale. Aceste tichete erau cuprinse în contractul colectiv de muncă de la nivelul unităţii. Mai mult, nu s-au respectat condiţiile salarizării personalului şi grila de salarizare. Mai exact, sunt debutanţi care după şase luni ar fi trebuit promovaţi sau angajaţi pentru că întruneau condiţiile de promovare, iar acest lucru nu s-a întâmplat. 42 de persoane sunt în această situaţie. Vorbim şi de asistenţi cu studii superioare, cărora nu li s-au recunoscut. Sunt oameni angajaţi în perioada 2008-2009 şi cărora nu li s-au respectat drepturile salariale”, a declarat Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat din România.

El a susţinut că angajaţii spitalului negociază cu administraţia de aproximativ şase luni pentru acordarea acestor drepturi salariale, însă discuţiile au fost fără rezultat.

La Spitalul de Psihiatrie din Poiana Mare, care are 500 de paturi, lucrează 307 persoane.