Dorel în acțiune, la Gara de Nord: Aparatele de aer condiționat au fost montate invers

Dorel în acțiune, la Gara de Nord: Aparatele de aer condiționat au fost montate invers
Aparatele de aer condiționat din Gara de Nord, montate cu ambele unități în interior

O nouă ispravă din seria „Dorel” a fost surprinsă de călători și de cetățenii care frecventează Gara de Nord, o boacănă distribuită pe rețelele sociale. Mai multe aparate de aer condiționat, amplasate în holul caselor de bilete, au fost montate cu ambele unități la interior.

Este vorba despre aparate de aer condiționat clasice, de tip „split”, cele mai răspândite, în apartamente, dar și instituții publice și private. În Gara de Nord, mai multe unități exterioare, care cuprind componente precum condensator și ventilator, au fost montate invers.

Practic, unitatățile care transmit aer rece și cele care suflă cald sunt unele lângă altele, potrivit imaginilor publicate pe internet.

Aparatele de aer condiționat din Gara de Nord, montate cu ambele unități în interior

Cum explică Sucursala Regională CF București boacăna

Sucursala Regională CF București a reacționat deja, în urma fotografiilor devenite virale. Șefii de la CFR au cerut companiei care a montat aparatele să-și repare greșeala, deci să mute afară unitatea cu compresor.

„Referitor la modul de amplasare a aparatelor de aer condiționat, în holul caselor de bilete, din Gara de Nord, facem următoarea precizare:

Sucursala Regională CF București a solicitat firmei care a montat aparatele de aer condiționat în holul caselor de bilete, din Gara de Nord, să identifice în cel mai scurt timp o soluție corespunzătoare din punct de vedere tehnic și funcțional, pentru montarea unitătii exterioare în afara clădirii, intervenții care se vor executa fără costuri suplimentare.

Menționăm faptul că, personalul Garii de Nord a demontat aparatele de aer condiționat, acestea urmând să fie repoziționate corect, din punct de vedere tehnic si funcțional, de firma responsabilă, fără costuri suplimentare.

Aparatele de aer condiționat au fost achiziționate weekendul trecut, din surse proprii ale SRCF București, în vederea asigurării unor condiții optime pentru călătorii care optează pentru achiziția biletelor de călătorie direct de la casele de bilete.

Regretăm această situație și le adresăm scuzele necesare călătorilor, asigurându-i că încercăm să remediem această problemă în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul de presă al Sucursalei Regionalae CF București.