Primul termen în dosarul morţii poliţistului Gigină: Gabriel Oprea nu admite nicio vină (VIDEO)

Primul termen în dosarul morţii poliţistului Gigină: Gabriel Oprea nu admite nicio vină (VIDEO)

Gabriel Oprea a fost prezent vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde a avut loc primul termen în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Fostul vicepremier şi ministru de Interne este judecat pentru ucidere din culpă după ce poliţistul a decedat în timp ce deschidea pe motocicletă coloana oficială.

Fostul vicepremier continuă şi cu această ocazie să nu îşi asume nicio vină privind felul în care s-au desfăşurat evenimentele tragice.

„Nu am cerut niciodata nicio motocicletă sau dispozitiv de însoţire”, a afirmat Gabriel Oprea.

Cu toate acestea, procurorii arăt în rechizitoriu că fostul vicepremier era cel care decidea nu doar privind coloanele oficiale ci chiar şi privind viteza de deplasare a dispozitivelor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său