Dosarul ”Hexi Pharma”. 132 de spitale se declară înșelate și cer despăgubiri, deși acum un an negau evidența. Spitalul SRI și cel Militar nu se află pe listă (VIDEO)

Dosarul ”Hexi Pharma”. 132 de spitale se declară înșelate și cer despăgubiri, deși acum un an negau evidența. Spitalul SRI și cel Militar nu se află pe listă (VIDEO)
foto: Libertatea

Până la această dată 132 de unități sanitare, publice și private, s-au constituit părți civile în Dosarul ”Hexi Pharma” și cer despăgubiri, deși acum un an acestea negau vehement că ar fi vreo problemă cu dezinfectanții produși de companie, arată o anchetă publicată pe tolo.ro.

Și până când va începe judecata pe fond și alte spitale se pot constitui părți civile.

De precizat este că din listă lipsește Spitalul SRI, deși Serviciul susține că dădea rapoarte despre suspiciuni de dezinfectanți neconformi ai Hexi Pharma. Nici Spitalul Militar nu s-a constituit parte civilă, deși prin el au ajuns dezinfectanții falsificați la trupele armatei române din Bosnia, Irak și Afganistan.

Dosarul ”Hexi Pharma”. 132 de spitale se declară înșelate și cer despăgubiri, deși acum un an negau evidența

#DIRECT_ONE_m51bcr#

Procurorii acuză SC Hexi Pharma de 340 de infracțiuni de înșelăciune, dintre care 7 având consecințe deosebit de grave, uz de fals (61 de acte) și de participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Flori Dinu, director general al firmei, este acuzată de 49 de infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată și de participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Aceleași acuzații îi sunt aduse și directorului de producție, Mihai Leva (33 de acte).