Pro TV e de vânzare! Ce companii se bat să cumpere celebrul post de televiziune (Surse)

Pro TV e de vânzare! Ce companii se bat să cumpere celebrul post de televiziune (Surse)

Postul Pro TV ar putea avea un nou proprietar. Cel puțin două companii internaționale ar fi în discuții cu Central European Media Enterprises (CME), actualul proprietar al televiziunii, pentru preluarea operațiunilor din România, dar și din celelalte patru țări în care CME este prezent.

Potrivit Paginii de Media, cele două companii interesate de preluarea CME sunt Discovery (prezentă deja în România) și un fond de investiții, PPF Group.

„O sursă care și-a păstrat anonimatul a declarat site-ului Hlidaci că Petr Kellner – cel care controlează fondul de investiții PPF – este interesat de achiziția Nova TV, liderul pieței din Cehia. Este interesat nu doar de Nova, ci de întreaga companie CME. Sursa este descrisă ca „un fost manager de la Nova TV”, a anunțat portalul CEETV.

Pe lângă Discovery și PPF Group, de CME ar fi interesat și Ronald Lauder, fondatorul CME și acționar în companie (cu un procent minoritar).

Discovery, companie americană, este prezentă în România prin mai multe televiziuni: Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Travel Channel sau Eurosport.
Pe lângă canalele globale, Discovery e prezentă și în televiziuni generaliste din Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Polonia, Germania și Italia.

PPF Group este o companie cu sediul în Olanda, fondată în 1991 de omul de afaceri Petr Kellner, considerat cel mai bogat om de afaceri din Cehia.
PPF administrează investiții în zona de finanțe, retail, asigurări, bănci și imobiliare.
Totuși, compania a tatonat de-a lungul anilor și zona de media și chiar a mai făcut o ofertă pentru achiziția CME, în 2017. Ulterior, PPFși-ar fi retras oferta.

Compania CME operează 30 de televiziuni în cinci țări, Bulgaria, Cehia, România, Slovacia și Slovenia.