România, din nou în topurile internaționale. De data asta, la capitolul mâncare. Ciorba rădăuţeană şi supa cu tăieţei au intrat în topul celor mai bune 10 supe de pui din lume, alcătuit de Taste Atlas.
Clasamentul celor mai bune supe de pui o are în frunte pe Thailanda, însă și România și-a câștigat locul pe podium, ocupând locul 2, cu ciorba rădăuțeană. Topul este completat de preparate din Indonezia, Serbia, Polonia sau Vietnam.
Bucătarii spun că secretul ciorbelor noastre stă în timpul de preparare a cărnii. Aceasta trebuie gătită un timp îndelungat, preț de câteva ore.
„O supă bine gătită este o supă care fierbe undeva la 3-4 ore. Trebuie o carne bună, o carne grasă”, a explicat Călin Negru, chef bucătar, pentru Observator News.
Supa de pui nu doar că este de-a dreptul delicioasă și oferă sațietate, dar, potrivit tradiției populare din Banat, este și un foarte bun medicament împotriva răcelii.
Studiile confirmă că gustul este crucial pentru proprietățile sale vindecătoare. Când vine vorba despre gust, specialiștii nu se referă la sensul clasic cu care îl folosim în viața de zi cu zi, ci la umami, a cincea categorie de senzații gustative, alaturi de dulce, amar, acru și sărat.
De asemenea, și nutriţioniştii recomandă preparatul.
„În supă regăsim atât proteine, cât și carbohidrați, care vin din tăiței, vitamine, minerale, din legume și colagen”, a spus Olivia Micșa, nutriționist.