Dr. Adrian Marinescu: „Ivermectina va împiedica îmbolnăvirea și poate fi folosită și în cazurile grave”

Dr. Adrian Marinescu: „Ivermectina va împiedica îmbolnăvirea și poate fi folosită și în cazurile grave
Captură Video - Magic FM România / Youtube

Dr. Adrian Marinescu, medic al Spitalului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, are încredere în Ivermectină pentru uz uman, ca tratament eficient anti-COVID-19.

Reacția medicului din București a fost oferită după ce un alt stat european, Slovacia, a dat „undă verde” medicamentului.

„E o decizie logică ce s-a întâmplat în Slovacia. S-a făcut un pas important şi în România în acest sens. Comisiile de specialitate din Ministerul Sănătăţii l-au avizat favorabil pentru a fi folosit uman în studiile clinice şi urmează să vină cu avizul şi Agenţia Naţională a Medicamentului. Dacă este sigur va putea fi folosit ulterior. În Europa era folosit ca deparazitar”, a declarat medicul Adrian Marinescu pentru Libertatea.

Dr. Adrian Marinescu: „Probabil, va fi un interval scurt până la aprobarea Ivermectinei”

Mai mult, Adrian Marinescu a precizat faptul că medicamentul ajută atât la prevenție, cât și la tratarea formelor medii sau severe de boală.

„Sunt şanse mari ca acest medicament să fie folosit şi la noi pentru tratarea COVID. Vorbim de un efect antiviral. Medicamentele antivirale au ca rol împiedicarea virusului de a intra în celule umane. Va împiedica îmbolnăvirea. Poate fi folosit şi în cazurile grave. Eficienţa maximă este atunci când e luată încă de la primele simptome. Nu ştiu dacă vorbim de zile până la aprobarea pentru tratarea COVID. Probabil, va fi un interval scurt dacă lucrurile se vor mişca la nivel european”, a explicat Adrian Marinescu pentru sursa citată.

Ion Alexie, Șerban Bubenek și Virgil Musta se numără printre alți medici cunoscuți în România, care s-au declarat încrezători în efectele benefice ale Ivermectinei.

Ivermectina, „undă verde” din partea Slovaciei

Ivermectina, o medicație utilizată pentru tratarea mai multor tipuri de infecții parazite, poate fi folosită de acum în Slovacia pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2 și poate fi obținută chiar și din farmacii, cu rețetă, potrivit The Slovak Spectator.

Ministerul slovac al Sănătății a aprobat folosirea terapeutică a Ivermectinei timp de șase luni. Medicația va fi folosită alături de alte tratamente, a precizat Zuzana Eliasova, purtătoarea de cuvânt a instituției, după cum a relatat TASR.