Dr. Carmen Dorobăț atenționează: „COVID-19 poate deveni boală cronică, precum HIV și hepatita B”

Dr. Carmen Dorobăț atenționează: „COVID-19 poate deveni boală cronică, precum HIV și hepatita B
Sursa Foto: DCNews

Experții în sănătate continuă să afle noi informații despre COVID-19. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Cuvioasa Parascheva Iași, a vorbit despre noile simptome pe care cei infectați le pot avea.

Pe lângă pierderea gustului și a mirosului, febra și durerile musculare, pentru unii pacienți, COVID-19 poate fi mai periculos: boala poate deveni cronică, exact ca în cazurile HIV și hepatita B.

„Această boală poate să devină cronică, nu știm dacă acest virus se elimină din organism și dacă nu rămâne precum virusul HIV sau virusul hepatitei B. Pierderea gustului și a mirosului apare mai rar și nu la început, cum se întâmpla, apare pe parcurs. Sau durerile musculare apăreau în puseu febril după 7-10 zile.

Am avut pacienți fără febră care au avut direct dureri musculare. S-au schimbat momentele de apariție în scenă, nu se mai păstrează aceleași reguli”, a declarat dr. Carmen Dorobăț pentru Mediafax.ro.

COVID-19. Cifre îngrijorătoare în România

Joi, 29 octombrie, România a înregistrat un record de infectări cu SARS-COV-2. Nu mai puțin de 6.481 de cazuri. Cele mai multe, în București, 34.247, unde s-a înregistrat o rată de incidențăde 3,69. În clasamentul incidenței foarte crescute este și Alba, cu 3,8 în ultimele 14 zile.

Simin Aysel Florescu atenționează asupra faptului că respectarea regulilor de prevenție este esențială, pe fondul trendului ascendent.

„Avem o boală pandemică al cărei ritm de transmitere este în creștere și pentru asta, toată lumea trebuie să se conformeze unor reguli, ca să încercăm să încetinim acest ritm de creștere al numărului de cazuri. Bineînțeles, nu trebui nici să ne speriem inexplicabil. Trebuie să fim conștienți că trebuie să facem toate eforturile pentru a nu ne îmbolnăvi și a nu transmite mai departe virusul”, a declarat medicul pentru B1.ro.

Ultima oră
07:23 - Ursula von der Leyen, vizită la București. Președintele Comisiei Europene va semna simbolic Planul Național de Redresare și Reziliență
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme