DSP București: Prezența stafilococului auriu, descoperită pe scutecul unui bebeluș de la Maternitatea Giulești. 17 bebeluși, internați la Spitalul Grigore Alexandrescu

DSP București: Prezența stafilococului auriu, descoperită pe scutecul unui bebeluș de la Maternitatea Giulești. 17 bebeluși, internați la Spitalul Grigore Alexandrescu

Inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică București au descoperit prezența stafilococului auriu pe scutecul unui bebeluș care era internat într-un salon de nou-născuți normoponderali de la maternitatea Giulești, potrivit unui comunicat de presă al DSP.

De asemenea, în urma analizării probelor recoltate s-a constatat existența ”germenilor mezofili și hemolitici într-un salon de lehuze”.

”Direcția de Sănătate Publică București a anunțat Ministerul Sănătății că, în data de 28 noiembrie 2018, inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe igienico – sanitare și exudate nazale din Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Panait Sîrbu”.

Astfel, au fost recoltate 40 de probe AMF (aeromicrofloră), 5 probe de ape sterile, 20 teste de salubritate din mai multe săli de operație, saloane, secții ATI, blocuri operatorii, precum și 10 exudate nazale de la medici și asistente medicale, 10 teste igienico – sanitare de pe mâini tot de la medici și asistente medicale, 10 teste de sterilitate recoltate din diverse truse medicale.

Primele rezultate ale probelor lucrate în laboratorul DSPMB evidențiază prezența stafilococului auriu pe suprafața unui scutec al unui copil internat într-un salon de normoponderali, precum și prezența germenilor mezofili și hemolitici într-un salon de lehuze.

Probele pozitive vor fi trimise la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare „Cantacuzino” pentru serotipare și lizotipare.

În prezent, numărul copiilor internați în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” care provin de la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Panait Sîrbu” a crescut la 17”, se arată în comunicatul de presă al DSP.

Urmăriți B1TV.ro și pe