Efectele unui divorţ murdar: Care e cea mai bună soluţie pentru Irina Columbeanu? Comentează AICI!

Efectele unui divorţ murdar: Care e cea mai bună soluţie pentru Irina Columbeanu? Comentează AICI!

Comentează AICI efectele divorţului dintre Monica şi Irinel Columbeanu asupra fetiţei lor de doar 4 ani, Irina!

La sfârşitul lunii februarie a acestui an, lumea mondenă din România era zguduită de una dintre cele mai neaşteptate veşti: faimosul cuplu format din Monica (fostă Gabor) şi Irinel Columbeanu îşi anunţa divorţul. În doar câteva zile, presa din România a întors pe toate feţele relaţia tumultuoasă a miliardarului de la Izvorani şi a tinerei fotomodele, de la momentul în care s-a format cuplul, la intens-mediatizata nuntă şi mai apoi la naşterea şi botezul primului lor copil: Irina Columbeanu.

De la anunţul privind destrămarea celor doi Columbeni şi până în prezent, fiica lor de doar 4 ani a fost nevoită să treacă prin experienţe care nu se vor putea da uitării cu uşurinţă. A fost „pasată” ca o minge de la un părinte la altul, dintr-o locuinţă în alta şi de la o grădiniţă la alta, totul din cauza neînţelgerilor dintre Monica şi Irinel. Neînţelegeri care au pornit de la presupuse relaţii extraconjugale, au atins puncte sensibile din punct de vedere financiar şi au dus la acuzaţii şi dovezi greu de imaginat referitoare la abuzurile la care micuţa Irina ar fi fost supusă.

Abuzurile continuă, însă, şi la ora actuală. Nu în sensul fizic, ci pe latura psihică și emoțională. Micuţa nu poate să nu rămână marcată de momentele pe care le încearcă fără voia ei la o vârstă atât de fragedă. După câteva zile în care nu s-au văzut, Irina şi tatăl ei au izbucnit în plâns, în momentul în care Irinel a mers la grădiniţă să o ia pe micuţă.

Toate aceste momente sunt urmărite şi comentate de o ţară întreagă şi totuşi par să fie ratate de autorităţi. În tot acest timp, nicio instituţie care ar trebui să se ocupe de protecţia micuţei nu s-a autosesizat în privinţa traumelor prin care trece fiica celor doi.

Se naşte, astfel, întrebarea firească: până unde sunt dispuşi Monica şi Irinel să ducă această luptă care nu poate avea niciun efect pozitiv asupra fetiţei lor? Cum comentezi abordarea celor doi şi lipsa intervenţiei autorităţilor? La cine crezi că ar trebui să rămână Irina şi cum crezi că se va încheia acest război?

Irinel obţine custodia Irinei

După demararea procedurilor de separare a cuplului, fiica celor doi Columbeni a locuit iniţial la tatăl ei, care a obţinut custodia micuţei pe 28 februarie. La începutul lunii martie, însă, Monica Columbeanu a depus la Judecătoria Buftea o cerere de obţinere a custodiei. Câteva zile mai târziu, prima bătălie din războiul celo doi soţi se încheia cu victoria lui Irinel. Judecătorii decideau ca Irina să rămână în grija tatălui pe durata procesului de divorţ.

Irinel a continuat lupta: a revocat donaţia pentru apartamentul din Piaţa Victoriei şi i-a cerut Monicăi să plece. Fotomodelul a ajuns să locuiască la prieteni şi nu şi-a mai văzut copilul nici măcar la grădiniţă. Monica şi-a revăzut fetiţa după mai bine de două săptămâni la Direcţia pentru Protecţia Copilului, unde a venit încărcată cu daruri pentru Irina.

Înregistrări compromițătoare

Pentru a fi sigur că va câștiga lupta și își va păstra fiica, Irinel Columbeanu a făcut publice mai multe înregistrări în care micuța Irina susține că nu vrea să rămână cu mama ei, pentru că a bătut-o.

“Îmi vine să plâng. Când o văd pe mami tot îmi vine să plâng, de rău, că ea mi-a făcut rău. Rău înseamnă când te bate cineva”, mărturiseşte Irina într-una dintre înregistrări.

În altă înregistrare, Irina susține că nu își iubește mama pentru că o bate și că vrea să își cumpere alta.

Vezi AICI înregistrările cu Irina Columbeanu

După trei săptămâni, magistrații Tribunalului București au hotărât ca Irina să rămână cu Irinel Columbeanu până la decizia definitivă a divorțului, respingând cererea Monicăi Columbeanu de suspendare a deciziei Judecătoriei Buftea.

Monica obţine custodia Irinei

Monica Columbeanu nu a renunţat, însă, la luptă şi a continuat să ceară custodia fiicei sale. După mai multe tentative eşuate de revocare a deciziei judecătoreşti, care s-au prelungit pe mai bine de cinci săptămâni, Monica a reuşit să obţină custodia fetiţei până la pronunţarea divorţului, pe 4 aprilie. Decizia a fost  definitivă şi irevocabilă, iar Irinel era obligat să-i plătească Monicăi o pensie alimentară de 2.000 de lei.

De la pronunţarea sentinţei, Monica putea merge oricând la reşedinţa de la Izvorani, pentru a-şi lua fetiţa. Lucru pe care l-a şi făcut, însă fără succes. După mai multe încercări eşuate de a o lua acasă pe Irina, Monica s-a prezentat la poarta omului de afaceri însoţită de avocaţi, polţiţişti şi executor judecătoresc. Irinel a refuzat şi atunci să le deschidă poarta, susţinând printre altele că Irina suferă de rubeolă şi nu poate părăsi locuinţa.

Într-un final, după ce a fost forţată intrarea, Monica a reuşit să intre în vila din Izvorani, de unde a plecat cu tot cu Irina.

Monica pleacă din ţară, Irinel cere din nou custodia

În ciuda luptei intense pe care a dus-o pentru a obţine custodia fetiţei sale, n-a trecut mult şi Monica i-a oferit noi motive lui Irinel să o ceară înapoi pe micuţă. Omul de afaceri a depus o plângere la Protecţia Copilului Sectorului 5 în care susţinea că nu şi-a văzut fetiţa timp de patru zile. În plus, susţinea Irinel, din apartamentul în care fiica lui locuia cu mama ei s-au auzit plânsete.

Irinel Columbeanu a aflat apoi cu stupoare că fiica lui a fost lăsată în grija mătuşii ei, Ramona Gabor, în baza unui document de predare-primire. Motivul? Monica a trebuit să plece din țară în interes de serviciu. Conform actului, Ramona Gabor este bona Irinei până pe data de 15 mai.

Iritat de demersul soţiei sale, Irinel Columbeanu a depus o nouă cerere la Judecătoria Buftea prin care a solicitat custodia fiicei sale de fiecare dată când mama acesteia este plecată în deplasare. Pe 23 mai se rejudecă cererea de încredințare a Irinei.