Apa mării este una din principalele surse de infectare cu bacterii şi virusuri. Oamenii se prezintă la doctor cu dureri de stomac și vărsături. Sunt simptomele enterocolitei, atrag atenția specialiștii.
Enterocolita este răspândită pe cale virală şi se transmite în mod rapid, în special la copii şi la bătrâni, potrivit Antena 3.
Cu toate acestea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa susțin că apa mării este de calitate bună şi foarte bună, în urma analizelor din ultimele 48 de ore.
Care sunt simptomele enterocolitei:
- deranjament stomacal
- deshidratare
- dacă două persoane au mâncat același lucru, se poate ca doar una dintre ele să se îmbolnăvească.
- ea se manifestă de obicei prin diaree moderată sau severă, care poate fi însoţită de piederea apetitului, vomă, crampe şi disconfort abdominal
Enterocolita, tratament și regim alimentar
Tratamentul bolii trebuie începe cu ajutorul unor medicamente simptomatice: antidiareice, antiemetice, săruri de rehidratare. În niciun caz nu e recomandat a se lua antibiotice, fără prescripție medicală, acestea putând agrava totul.
De cele mai multe ori, cu un regim alimentar adecvat, enterocolitele se vindecă în câteva zile.
Sunt excluse legumele şi fructele crude, lactatele şi prăjelile. Regimul trebuie mentinut 2 – 3 zile după disparitia simptomelor.
Pe măsură ce simptomele se ameliorează, pacientul poate începe să mănânce alimente cu acţiune blândă asupra sistemului digestiv, cum ar fi cereale, banane, orez, marmeladă şi pâine prăjită.