Evaluare națională 2021. Elevii de clasa a II-a vor susţine probele de citire

Evaluare națională 2021. Elevii de clasa a II-a vor susţine probele de citire

Miercuri sunt programate probele de citire la Limba română şi Limba maternă din cadrul evaluării pentru clasa a II-a, pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale.

Proba de Matematică este programată joi, în timp ce proba de Limba română, scris şi citit, pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura vineri, scrie Agerpres.

„Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate, durata alocată rezolvării acestora fiind de 30 de minute pentru fiecare.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

„Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate”, conform sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe