Evaluare Națională 2021. Elevii de clasa a VI-a susţin proba la Matematică şi Ştiinţele naturii

Evaluare Națională 2021. Elevii de clasa a VI-a susţin proba la Matematică şi Ştiinţele naturii
Foto: Pixabay.com

Proba de Matematică şi ştiinţele naturii a Evaluătii Naţionale este susținută joi de elevii clasei a VI-a, după ce cu o zi înainte au dat examenul de Limbă şi comunicare.

Potrivit Ministerului Educaţiei, citat de News.ro, Evaluarea Naţională de clasa a VI-a „vizează evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI)”.

Proba se susţine cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ, sau rata de infectare din localităţi, fiind aşteptaţi la examen peste 181.000 de elevi, câţi erau înscrişi la începutul anului şcolar în clasa a VI-a.

Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Lucrările sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

După elevii de clasa a VI-a vor susţine Evaluarea Naţională cei de clasa IV-a, apoi cei de clasa a II-a.