Un CICLON va lovi România. Vom trece brusc de la vreme de primăvară la temperaturi sub pragul de ÎNGHEŢ (FOTO)

Un CICLON va lovi România. Vom trece brusc de la vreme de primăvară la temperaturi sub pragul de ÎNGHEŢ (FOTO)

Veşti teribile de la meteorologi. România va avea parte de un fenomen excepţional, în weekend şi la începutul săptămânii viitoare.
Este vorba de pătrunderea unei advecții ultrapolare în nord-estul ţării, în timp ce în restul României va rămâne cantonată o masă de aer cald, bogat în umezeală. Astfel, se va genera un gradient termic şi baric absolut impresionant, urmând ca duminică să avem maxime de doar -7…-8 grade Celsius în nordul Moldovei, în timp ce prin Oltenia se vor atinge valori de 18 grade Celsius, potrivit paginii de Facebook Estimări şi prognoze meteo personale-România.

Potrivit sursei citate, odată ce masa de aer polar va avansa şi spre sudul ţării, vremea va intra într-un proces de răcire drastică, urmând ca doar în câteva ore să trecem de la 18…19 grade Celsius, la temperaturi sub pragul de îngheţ.

(Foto: Estimări şi prognoze meteo personale-România / Facebook)

În consecinţă, ne putem aştepta la averse de ploaie/lapoviţă/ninsoare şi/sau măzăriche, chiar însemnate cantitativ, local însoţite de descărcări electrice.

Mai mult, dacă masa de aer rece va ajunge mai repede şi în restul României, vom avea parte de un episod sever de iarnă autentică în mijloc de martie, având în vedere că potenţialul precipitabil al ciclonului va fi unul considerabil.

(Foto: Estimări şi prognoze meteo personale-România / Facebook)

Meteorologii mai atrag atenţia că este aproape o certitudine că nordul şi parţial centrul Moldovei vor avea parte de ninsori însemnate cantitativ, ce vor depune şi un strat de zăpadă local mai consistent.

(Foto: Estimări şi prognoze meteo personale-România / Facebook)

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari