EXCLUSIV // Primăria Timișoara, amendată de Garda de Mediu pentru MIZERIA de pe străzi. Primarul Nicolae Robu: ‘Este adevărat că orașul a trecut printr-o perioadă grea’

EXCLUSIV // Primăria Timișoara, amendată de Garda de Mediu pentru MIZERIA de pe străzi. Primarul Nicolae Robu: 'Este adevărat că orașul a trecut printr-o perioadă grea'
Foto: facebook.com/pg/Nicolae-Robu

EXLUSIV ONLINE / Primăria Timișoara a pierdut procesul cu Garda de Mediu. Judecătoria Timișoara a decis căinstituția condusă de primarul Nicolae Robu trebuie să plătească amenda de 50.000 de lei pentru că nu a făcut curat pe străzi.

Scandalul datează din luna noiembrie a anului trecutcând, de curățenia din oraș trebuiau să se ocupeangajații de la spații verzi, care însă nu făceau față.

Primarul Robu a confirmat pentru B1.ro că a pierdut procesul, dar spune că nu va plăti amenda pentru că nu s-a procedat corect. Mai mult, edilul anunță că va ataca decizia întrucât nu este definitivă.

„Acum s-a judecat și am pierdut. Așa am considerat, că Garda de Mediu nu a prezentat corect în ceea ce ne privește pentru că răspunderea aparținea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Deșeuri. Nu Primăria are contract cu operatorul de salubritate casnică. Pentru salubritatea stradală noi am lucrat cu un operator care nu are asta ca obiect de activitate principală. Este Societatea de Spații Verzi care are. La ei este și golirea coșurilor și măturatul aleilor în activitate pentru spațiile verzi. Și am extins pentru restul orașului, până când am reușit să contractăm o firmă prin licitație. Nu s-a prezentat nimeni la licitație, asta a fost problema. Am făcut a doua oară licitație și avem o firmă austriacă” a declarat pentru B1.ro Nicolae Robu.

Aceasta este doar prima dintr-o serie de amenzi primite de primăria Timișoarei la finele anului trecut.

„Au mai fost amenzi. Noi încercăm să obținem anularea amenzii considerând că ni s-a aplicat nedrept. Este adevărat că orașul a trecut printr-o perioadă grea în care a fost mizerie, pentru că s-a făcut schimbarea de sistem. A trecut salubrizarea casnică de la primărie la ADID și până când lucrurile au început să funcționeze a durat câteva luni. Pe de altă parte noi ne-am trezit fără operator pentru salubrizarea stradală, că nu a venit nimeni la licitație” a mai adăugat primarul Timișoarei.

Nicolae Robu suspecta la acea vreme o manevră politică din partea Gărzii de Mediu, instituție pe care o considera „pesedizată”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu