Experta OMS a ajuns la Ministerul Sănătății. Andrei Baciu: OMS ne sprijină și cu 34.000 de teste și 200 de concentratoare de oxigen. Când criza se intensifică, se intensifică și susținerea acordată de organizație (VIDEO)

Experta OMS a ajuns la Ministerul Sănătății. Andrei Baciu: OMS ne sprijină și cu 34.000 de teste și 200 de concentratoare de oxigen. Când criza se intensifică, se intensifică și susținerea acordată de organizație (VIDEO)
Foto: Facebook @ Andrei Baciu

Organizația Mondială a Sănătății va sprijini România și cu 34.000 de teste RT-PCR și 200 de concentratoare de oxigen, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, marți, la sediul instituției, unde a susținut o declarație de presă alături de Heather Papowitz, experta OMS care va sta cel puțin 60 de zile în țara noastră pentru a contribui la eforturile de combatere a pandemiei de COVID-19.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Heather Papowitz a ajuns la Ministerul Sănătății. Ce a declarat Andrei Baciu despre venirea expertei OMS în România

„În ceea ce privește managementul pandemiei, această colaborare a fost implementată încă din primele momente. (…) Așa cum spunea foarte bine și doamna Heather Papowitz, această vizită vine în sprijinul situației din României, este bazată pe parteneriatul și pe colaborarea pe care Guvernul României o are cu Organizația Mondială a Sănătății și prin care ne dorim să lucrăm în echipă și să găsim cele mai bune soluții pentru a face față acestei situații prin care România trece în acest moment”, a declarat secretarul de stat, marți, în fața Ministerului Sănătății, în prezența expertei Heather Papowitz.

Întrebat dacă este o vizită care s-a materializat pentru că valul 4 a luat amploare în România sau mai degrabă este vorba despre un eveniment programat de mai multă vreme, Andrei Baciu a răspuns: „Face parte din protocolul standard al Organizației Mondiale a Sănătății ca atunci când într-un anumit teritoriu, într-o anumită țară, într-o anumită populație apare o situație de criză de sănătate publică, una crescătoare, ca atunci să-și intensifice prezența și să își intensifice de fapt sprijinul pe care îl acordă respectivei societăți, respectivului stat. Acest lucru se poate întâmpla și prin delegarea unui expert de talie internațională, cum se întâmplă și în cazul nostru, tocmai pentru facilita sprijinul pe care Organizația Mondială a Sănătății îl oferă României, iar aici aș mai aduce încă o completare”.

„Suplimentar față de această vizită, Organizația Mondială a Sănătății ne sprijină și cu 34.000 de teste RT-PCR numai pentru a intensifica partea de testare și încă cu 200 de concentratoare de oxigen. Vedem că atunci când apare o criză se intensifică și atenția pe care o acordă Organizația Mondială a Sănătății și sprijinul pe care îl acordă tocmai pentru a găsi soluții pentru rezolvarea și traversarea crizei cât mai repede”, a adăugat vicepreședintele CNCAV.