Explicații halucinante ale președintelui CNADNR, Cătălin Homor: Construcția autostrăzii Lugoj-Deva, blocată din cauza liliecilor (VIDEO)

Explicații halucinante ale președintelui CNADNR, Cătălin Homor: Construcția autostrăzii Lugoj-Deva, blocată din cauza liliecilor (VIDEO)
Foto: B1 TV

Motiv incredibil pentru care construirea autostrăzii dintre Lugoj şi Deva ar putea să fie întârziată. Potrivit preşedintelui de la Compania Naţională de Autostrăzi, Cătălin Homor, o binecunoscută peşteră de lilieci reprezintă motivul pentru care ministerul nu primeşte aviz pentru construirea sectorului de autostradă. Drept urmare, proiectul ar putea fi întârziat până la trei ani existând riscul ca traseul acestui segment să fie deviat.

„Pe Lugoj-Deva, de exemplu, este un acord de mediu care trebuie revizuit. Este o peșteră artificială făcută de om în Primul Război Mondial sau Al Doilea Război Mondial și bineînțeles liliecii – și-au găsit adăpost acolo? – nu e adăpost, e o peșteră de tranzit. (…)Este un studiu de evaluare al impactului acestei autostrăzi în zonă. (…) Mai nou constructorul propune devierea traseului și să lăsăm peștera intactă. Asta înseamnă să aruncăm proiectul doi-trei ani, poate chiar mai mult”, a declarat Homor, invitat în cadrul emisiunii ”Evenimentul Zilei” de pe B1 TV.

Explicații halucinante ale președintelui CNADNR, Cătălin Homor: Construcția autostrăzii Lugoj-Deva, blocată din cauza liliecilor

#DIRECT_ONE_egds9v#

De altfel, preşedintele CNADNR afirmă că marea problemă cu care s-a confruntat ministerul Transporturilor şi motivul pentru care guvernul Cioloş nu a reuşit să facă niciun kilometru de autostradă îl reprezintă lipsa autorizaţiilor la şantierele care erau deja în execuţie.

„Am avut foarte multe autostrăzi unde s-a lucrat fără autorizație. Lucrul fără autorizație este incompatibil cu legislația aplicabilă fapt ce a dus la stoparea evoluției acestor autostrăzi, în mare parte a șantierelor, proiecte care erau într-o evoluție destul de bună. Dar ținând cont că s-au efectuat fără autorizație este o faptă pedepsită penal. Am fost nevoiți să stopăm aceste lucrări. Obținerea acestor autorizații de construire a reprezentat unul din obiectivele primordiale pentru mine și tot ministerul. Am reușit să autorizăm două loturi din Sebeș-Turda, lotul 1 și lotul 3, am primit autorizația pentru lotul 4”, a mai spus Cătălin Homor.

Tags:
Ultima oră
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)
18:20 - Andreea Ibacka, mesaj important cu doar câteva zile înainte să nască: Sunt destule nopți în care respir greu
18:09 - Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății
17:25 - Ludovic Orban: Joaca de-a politica trebuie să se termine! Cine poartă răspunderi pentru această criză gravă trebuie să și le asume și să acționeze în consecință. După 25 septembrie, PNL are capacitatea să pună punct crizei (VIDEO)
17:08 - Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de colaborare cu PSD (VIDEO)