Expo-funerare la Romexpo: Singurul eveniment din industria funerară din România (VIDEO)

Expo-funerare la Romexpo: Singurul eveniment din industria funerară din România (VIDEO)

Până și moartea a devenit o fiţă. Înmormântările devin tot mai scumpe pentru cei cărora le-a plăcut luxul. La modă sunt acum sicriele acoperite cu cristale swarovski, cu frigider sau sticlă de termopan. O ceremonie funerară fastuoasă ajunge să coste chiar şi până la 30 de mii de euro.

Un astfel de sicriu cu congelator îţi oferă avantajul de a putea ţine persoana care a decedat mai mult timp într-o capelă. Preţul nu este deloc unul mic. Poate ajunge să coste şi 4500 de euro.

Cele mai căutate sunt, însă sicriele cu sticlă dublă de termopan cu azot, care pot costa aproape 4000 de euro.

În funcţie de cât de fastuoasă doriţi să fie înmormântarea, firmele funerare oferă diversitate.

Expo-funerare la Romexpo: Singurul eveniment din industria funerară din România

#DIRECT_ONE_27avkt#

"Avem pachete economice de la 1500 de lei până la pachete extravagante care ajung până la 10 mii sau 30 de mii de euro, a fost cea mai scumpa inmormantare pe care am facut-o în Galați. Conține sicriu cu cristale swarowski din import Italia care ajunge până la 15 mii de euro, cu pomana aferentă și celelalte servicii, ajunge până la 30 mii de euro, varianta cea mai scumpa de la noi", spune unul dintre expozanții de la Romexpo.

În cazul în care familia doreşte să rămână cu o imagine cât mai plăcută a persoanei dragi pe care a pierdut-o, trebuie să scoată din buzunar, între 350 şi 1000 de lei.

"Atunci când punem punct și ne încheiem socotelile cu viața trebuie să pășim într-un mod demn, să ieșim din ea frumos, elegant și de ce nu, cu zâmbetul pe buze. Este vorba despre o nouă tehnică de îmbălsămare, numita tanatoplaxie care este un procedeu complex de dezinfecție, iar ultima imagine este așa: precum doarme, este imaginea cât mai naturală", spune un alt expozant.