Fiica lui Petre Daea a cerut printr-un mail intern 10 lei de la colegi să plece în Vamă. Colegii o acuza de presiune

Fiica lui Petre Daea a cerut printr-un mail intern 10 lei de la colegi să plece în Vamă. Colegii o acuza de presiune

La scurt timp după ce a fost angajată la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, fiica ministului Agriculturii, le-a cerut colegilor să facă chetă ca să-i sponsorizeze un weekend în Vama Veche.

Daniela Daea a trimis un mail intern prin care ruga pe cine vrea să o ajute cu 10 lei. Totul a fost confirmat chiar de Agenţia din subordinea Ministerului Agriculturiii. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, fiica lui Daea a fost… sancţionată verbal pentru ispravă.

Ca să ajungã la Vama Veche, fiica lui Petre Daea, a cerut bani de la colegii din Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, locul de muncă unde tata a angajat-o.

„Hey people, sâmbătă plec în Vamă. Cine vrea să ajute cu 10 lei pentru drum să vinã la Biroul de Presă. Relaxarea face munca mai ușoară. Mulțumesc, Dana", a scris fiica ministrului într-un mail trimis către mai mulți colegi pe 19 iulie.

La acel moment, Daniela Daea lucra din aprilie în calitate de referent în instituție.

Gestul tinerei a fost interpretat de mai mulți colegi ca o formă de presiune, mai ales că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale este în subordinea ministerului Agriculturii.

Biroul de presă al AFIR a confirmat că fiica lui Daea a trimis mailul și a anunțat că a sancționat-o verbal.

"Dana Florentina Daea a fost avertizatã verbal de către șefii ierarhici privind utilizarea e-mail-ului de serviciu, în conformitate cu prevederile Regulamentului Intern al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. De asemenea, precizãm că nu a fost colectată nicio sumă de bani”, este varinta reprezentanților Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, care spun ei că Dana Daea a revenit în scurt timp și a cerut ca mesajul ei să fie ignorat, informează România Liberă, citat de B1TV.

Potrivit celor care au transmis mailul către România Liberă discuția părea destul de serioasă.

În urmă cu câteva zile, Petre Daea a recunoscut senin că și-a angajat fiica într-o instituție din cadrul ministerului pe care îl conduce.

„Este un adevăr pe care nu îl ocolesc și n-aș avea de ce să o fac. Este un copil care ca și dumneavoastrã așteaptă să-și găsească rostul în viață. Sper să-l găsească, iar în ceea ce mă privește, ca părinte, o ajut să-l găseascã, pentru că e firesc, este natural”, a spus Petre Daea.

Daea a avut grijă ca toate femeile din viața lui să-și găsească rostul. Și soția Camelia ocupă acum o funcție în cadrul ministerului: este director al Direcției Management Resurse Umane în cadrul APIA. Asta după ce, scrie România Liberă, în perioada 2008-2012, pe când era amanta lui Daea, atunci senator și președinte al Comisiei de Agriculturã, Camelia Luchian a fost numită vicepreședinte la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură. Soția de atunci a lui Petre Daea, Elena, a trimis o scrisoare către conducerea Agenției prin care a dezvăluit intervenția.

Și de parcă nu ar fi suficient de încurcate căile lui Daea, actualul ministru s-a despărțit de fosta soție în iunie 2012, chiar atunci când se prefigura trimiterea femeii în judecată pentru fraude de milioane de euro în județul Mehedinți.

Urmăriți B1TV.ro și pe