Filmul “Man of God” (“Omul lui Dumnezeu”), dedicat vieţii Sfântului Nectarie din Eghina, are premiera de gală marți și va rula din 2 decembrie în 64 de cinematografe din ţară (VIDEO)

Filmul “Man of God” (“Omul lui Dumnezeu”), dedicat vieţii Sfântului Nectarie din Eghina, are premiera de gală marți și va rula din 2 decembrie în 64 de cinematografe din ţară (VIDEO)

Marți, 29 noiembrie, are loc premiera de gală a filmului “Man of God” (“Omul lui Dumnezeu”), dedicat vieții Sfântului Nectarie din Eghina. Pelicula a cucerit publicul din Grecia, Rusia și Serbia, fiind deja multipremiat. Scris și regizat de Yelena Popovic, acesta a fost filmat în diferite locații din Grecia și prezintă viața Sfântului Nectarie, unul dintre sfinții cei mai iubiți de români.

“Man of God” are premiera de gală pe 29 noiembrie, iar din 2 decembrie va rula în 64 de cinematografe din România. Premiera va fi precedată de o conferință de presă susținută de regizoarea Yelena Popovic, începând cu orele 19.00 la Cinema City ParkLake.

Despre filmul “Man of God” (“Omul lui Dumnezeu”)

Pelicula a fost realizată în diferite locații din Grecia relevante pentru viața Sfântului Nectarie, inclusiv pe insula Eghina și în Spitalul Aretaeio din centrul Atenei.

Ea prezintă încercările și lupta prin care Sfântul Nectarie a trecut de-a lungul unei vieți marcate de persecuție și nedreptate. În ciuda eforturilor instituției religioase de a-l discredita, acesta a îmbrățișat smerenia și a inspirat mii de oameni.

Sfântul Nectarie este azi unul dintre sfinții cei mai iubiți de români, mai ales pentru nenumăratele minuni săvârșite în sprijinul celor bolnavi.

“Man of God” (“Omul lui Dumnezeu”) a cucerit publicul din Grecia, Rusia și Serbia, fiind deja multipremiat – Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film de la Moscova și la Festivalul de Film Grec de la Los Angeles, Premiul pentru cel mai bun film internațional la Festivalul Internațional de Film de la Siena, Italia și Premiul Publicului și pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de Film St. Andrews.

Filmul îi are în distribuție pe câștigătorul premiului Academiei elene, Aris Servetalis, pe superstarul rus, Alexander Petrov, și pe câștigătorul Globului de Aur, Mickey Rourke. Muzica filmului a fost compusă de Zbigniew Preisner, de două ori câștigător al premiului Cesar, cu interpretarea specială a câștigătoarei Globului de Aur, Lisa Gerrard.

Produs de Simeon Entertainment și View Master Films, în asociere cu Sfânta Mare Mănăstire Vatopedi din Sfântul Munte Athos, filmul este distribuit in România de compania Videomix.

Urmăriți B1TV.ro și pe