Fiul lui Piedone a plătit o chirie de 0,07 lei pe metru pătrat pe zi pentru un spaţiu din parcul Lumea Copiilor: Piedona a semnat, în calitate de primar, acordul de funcționare pentru firma fiului său

Fiul lui Piedone a plătit o chirie de 0,07 lei pe metru pătrat pe zi pentru un spaţiu din parcul Lumea Copiilor: Piedona a semnat, în calitate de primar, acordul de funcționare pentru firma fiului său

Fiul fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, Vlad Popescu, a plătit, până la începutul acestui an, o chirie de 0,07 lei/metru pătrat/zi, doar în sezon, pentru un spaţiu de 2.234 de metri pătraţi din parcul Lumea Copiilor, din Sectorul 4 al Capitalei, informează News.ro, potrivit Digi 24.

Procurorii au fost sesizați cu privire la un posibil caz de conflict de interese, printr-un raport al Agenției Naționale de Integritate în care se arată că societatea Sport Team Kart, al cărei unic asociat şi administrator este Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, a încheiat, în 2013, pentru o perioadă de patru ani, un contract cu Administraţia Domeniului Public a Sectorului 4, instituţie aflată în subordinea Primăriei.

Potrivit contractului, firma Sport Team Kart trebuia să plătească 21.648 de lei, în 2015, pentru 123 de zile, joi, vineri, sâmbătă şi duminică, doar în perioada aprilie – octombrie. Astfel, în urma unui calcul rezultă o chirie 176 de lei pe zi pentru 2.234 de metri pătraţi sau 0,07 lei/metru pătrat/zi.

Contractul era semnat pentru o suprafaţă de 400 de metri pătraţi. În realitate, însă, suprafaţa ocupată din parc era de 2.234 de metri pătraţi.

Astfel, Cristian Popescu Piedone a semnat, în calitate de primar, două acorduri de funcţionare pentru Sport Team Kart, societate unde fiul său deţine, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, calitatea de asociat unic şi administrator.

Contractul a încetat începând din 1 ianuarie 2016, după ce Vlad Popescu a cerut, în decembrie 2015 rezilierea acestuia. Totul, în contextul demisie lui Piedone din funcția de primar, după tragedia din clubul Colectiv.

În plus, inspectorii de integritate arată că astfel de autorizații au fost acordate de fostul primar și altor două societăți care aparțin copiilor acestuia. Este vorba despre God Trust Enterprises, firmă care are ca obiect de activitate desfăşurarea activităţilor de restaurante, și Chocoland SRL, societate care are ca obiect de activitate "comerţul cu amănuntul al pâinii, produse de patiserie şi produse zaharoase”.

În acest context, Agenţia Naţională de Integritate a solicitat pe 14 septebrie 2016 Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să îl cerceteze pe Cristian Popescu Piedone pentru conflict de interese, mai arată sursa citată.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE