Florin Cîțu: Țin foarte mult să impunem aceste sancțiuni Rusiei. România trebuie să fie mult mai dură în acest context (VIDEO)

Florin Cîțu: Țin foarte mult să impunem aceste sancțiuni Rusiei. România trebuie să fie mult mai dură în acest context (VIDEO)

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că ține foarte mult la impunea sancțiunilor pentru Rusia, ca urmare a războiului nejustificat și neprovocat pe care l-a declanșat Kremlinul împotriva Ucrainei, și a subliniat că „România trebuie să fie mult mai dură în acest context”.

Florin Cîțu (PNL): „Atât timp cât susținem financiar regimul din Rusia, acest regim va continua și pentru noi este o problemă de siguranță națională”

Potrivit liberalului, cele trei mari prioritățile ale Guvernului sunt starea economică, gestionarea crizei umanitare și aplicarea sancțiunilor pentru Rusia.

„Dacă nu ai o economie economică, dacă nu gestionezi bine economia, degeaba încerci să ai și alte obiective pentru că nu le vei putea duce la îndeplinire și se leagă exact de ceea ce facem acum. Trebuie să ne concentrăm pentru ca economia să fie bine administrată. Eu am spus-o și repet, fără să arăt cu degetul sau să dau vina pe cineva, în primele două luni de zile, economia a fost administrată sub optimal”, a spus Florin Cîțu, în dialogul cu reporterii.

„Al doilea lucru important, și se leagă de starea economică, este gestionarea acestei crize umanitare. Fără o economie puternică și fără resurse la buget nu putem să gestionăm optim această criză umanitară și România trebuie, și toată lumea se uită la noi, toată Europa, toată lumea se uită la noi să vadă cum gestionăm această criză. Trebuie să facem față și să arătăm cu România poate dar, repet, se leagă de prima parte”, a continuat președintele PNL.

A treia prioritate, așadar, se referă la introducerea sancțiunilor pentru Federația Rusă.

 „A treia, foarte importantă, și la care eu țin foarte mult, este să impunem aceste sancțiuni Rusiei, să facem mai mult în această perioadă. România trebuie să fie mult mai dură în acest context. Vedem companii din toată lumea, care se retrag și pierd miliarde de euro. Am spus-o, din punctul meu de vedere, și aici vorbesc din punctul meu de vedere, personal, că atât timp cât susținem financiar regimul din Rusia, acest regim va continua și pentru noi este o problemă de siguranță națională”, a adăugat Florin Cîțu.

Ce s-a stabilit la primele negocieri dintre Ucraina și Rusia

Cea mai recentă întrevedere ale celor două delegații a avut loc în urmă cu 5 zile. Atunci s-a stabilit un armistițiu pentru organizarea de coridoare umanitare în vederea evacuării civililor din orașele și satele distruse sau bombardate în mod constant.

Discuțiile dintre cele două tabere ar fi decurs fără situații tensionate. Inclusiv televiziunile din Rusia au transmis imagini de la aceste convorbiri, arâtându-i pe membrii ambelor delegaţii în timp ce îşi dădeau mâna. Delegația rusă s-a afișat în ținută oficială, în timp ce tabăra ucraineană în haine casual, respectiv ținute de armată, kaki.

Ultima întâlnire a avut loc în regiunea Brest, din vestul Belarusului.

La prima rundă de negocieri președintele Volodimir Zelenski a declarat că discuțiile au fost un eșec.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)