Focar de coronavirus la Inspectoratul Poliției Județene Cluj

Focar de coronavirus la Inspectoratul Poliției Județene Cluj
foto: Pixabay

UPDATE 13 iulie,ora 14:Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj a transmis, luni, că 14 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în rândul angajaţilor, dar activitatea instituţiei nu este afectată. IPJ Cluj precizează că adjunctul instituţiei nu este bolnav, aşa cum au anunţat anterior sindicaliştii Europol.

”În cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au fost confirmate 14 cazuri de îmbolnăviri în rândul poliţiştilor. Conducerea Inspectoratului a dispus, pe lângă măsurile zilnice de protecţie sanitară, aplicarea unor măsuri suplimentare de dezinfectare a spaţiilor de lucru, în vederea prevenirii şi limitării răspândirii virusului Covid-19. De asemenea, în acest context, în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică este desfăşurată o anchetă epidemiologică”, a transmis, luni, IPJ Cluj.

Sursa citată a precizat că îmbolnăvirile nu afectează buna desfăşurare a activităţilor.

STIREA INITIALA.

Un focar de coronavirus a izbucnit la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj, anunță Sindicatul Europol. Mai mulţi poliţişti au fost confirmaţi cu infecție cu SARS-CoV-2. Între aceştia sunt adjunctul Constantin Ilea şi şeful Serviciului logistic.

Focar de coronavirus la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj

”Încă un focar de Covid-19 la un inspectorat de poliţie. După ce săptămâna trecută, şeful IPJ Olt a fost depistat pozitiv, astăzi, un nou focar a apărut la IPJ Cluj, acolo unde adjunctul şefului IPJ, Constantin Ilea a fost depistat pozitiv alături de şeful Serviciului logistic, un coleg de la audit, cât şi alţi poliţişti din cadrul biroul administrativ”, a anunţat, luni, Sindicatul Europol.

Potrivit sursei citate, o parte dintre cei infectați cu coronavirus, dar asimptomatici, au fost izolați la Hotelul Colina, aflat în subordinea instituţiei. Ceilalți angajați ai IPJ Cluj sunt acasă.

”Încă o dată tragem un semnal de alarmă cu privire la riscurile iminente la care sunt supuşi poliţiştii în exercitarea atribuţiilor de serviciu. De asemenea, poliţiştii încă aşteaptă ca ministrul Vela să facă public numărul colegilor infectaţi”, au mai transmis sindicaliţii.

Primul șef de inspectorat confirmat cu Covid-19

Amitnim că, în data de 10 iulie, inspectorul șef al IPJ Olt, comisarul-şef Mihai Mihalache, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Este primul șef de inspectorat care este infectat cu virusul ucigaș. Tot în cadrul aceluiași inspectorat, un alt coleg dela Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice a fost confirmat ca fiind infectat.

La IPJ Olt a fost înregistrat în luna iunie de asemenea și primul deces al unui polițist infectat, acesta fiind şeful de post de la Ipoteşti.

De asemnea, Florin Homorean, prefectul județului Olt, a anunțat că a fost confirmat cu COVID-19 și a fost internat în spital. Cu această ocazie, oficialul a lansat „un apel la responsabilitate” către toți locuitorii regiunii, subliniind că „virusul nu iartă pe nimeni”.

„În urma cu câteva minute am fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, fiind confirmat cu virusul Sars-Cov-2. În cursul zilei de ieri, pentru a nu exista vreo suspiciune cu privire la contactul meu cu persoane pozitive, am fost testat, cu rezultat pozitiv astăzi. Starea mea de sănătate este bună, nu prezint simtomatologie specifică Covid-19.Fac un apel la responsabilitate pentru toţi cetatenii din judeţul Olt! Virusul nu iartă pe nimeni!Va doresc multă sănătate!”, a scris Florin Homorean, duminică, pe Facebook.

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică anunță că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 413 noi cazuri de infecție cucoronavirus, astfel că bilanțul total al îmnbolnăvirilor ajunge la 32.948. În acest moment, 235 de pacienți sunt internați la terapie intensivă. Dintrepersoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate, dintre care 21.692 de pacienți vindecați și 1.860 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până în prezent, 573 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Totodată, autoritățile anunță că bilanțul deceselor urcă la 1.901.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 854.241 de teste, în ultimele 24 de ore fiind efectuate 6.655 de teste.

Situația cazurilor deCOVID-19pe județe

În ceea ce privește situația pe județe a cazurilor deCOVID-19, cele mai multe îmbolnăviri au fost raportate în Suceava (4.177), Municipiul București (3.856), Brașov (2.014), Argeș (1.390), Galați (1.269), Vrancea (1.247), Botoșani (1.076), Iași (1.075) și Neamț (1.004).

Pe de altă parte, sunt județele care raportează mai puține cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 sunt: Giurgiu (283), Mehedinți (270), Maramureș (237), Vaslui (232), Călărași (209), Tulcea (205), Sălaj (121), Teleorman (191), Caraș-Severin (128), Vâlcea (118) și Satu Mare (82).

În județul Olt, de la începutul epidemiei de Covid-19, au fost depistate cu SARS-CoV-2 385 de persoane.

Ultima oră
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane