Focar de coronavirus la Spitalul Județean de Urgență din Buzău. Câți oameni s-au infectat și măsurile luate de conducerea unității medicale

Focar de coronavirus la Spitalul Județean de Urgență din Buzău. Câți oameni s-au infectat și măsurile luate de conducerea unității medicale
Foto: Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău / Facebook

E focar de coronavirus la Spitalul Județean din Buzău. O secție a fost închisă. Mai mulți bolnavi testați pozitiv au fost transferați la alte secții sau la spitalul suport COVID din Nehoiu. Vizitele au fost interzise în tot spitalul.

Focar de COVID la Spitalul Județean din Buzău

15 pacienți internați în secția boli interne a spitalului au fost testați pozitiv cu coronavirus. La fel și două asistente, dintre care doar una era vaccinată cu schema completă, informează Pro TV.

Alți trei medici care lucrau în alte secții s-au infectat în familie și au intrat în izolare pentru cinci zile.

Pacienții infectați au fost transferați pe secțiile de infecțioase și pneumologie și la spitalul suport COVID din Nehoiu.

Deciziile luate la Spitalul Județean din Buzău după izbucnirea focarului de COVID

„S-a efectuat dezinfecție terminală la nivelul secțiilor, personalul a fost testat, iar pacienții testați pozitiv au fost izolați şi transferați în secțiile COVID. Cel mai probabil sursa de infectare o reprezintă faptul că pacienții au fost vizitați de către aparţinători”, a declaat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt SJU Buzău, pentru Pro TV.

Vizitatorii nu mai au voie în spital: „Interzicerea vizitelor în cadrul spitalului județean excepție făcând pacienții cu COVID în stare foarte gravă, doar cu acordul medicului curant”.

Urmăriți B1TV.ro și pe