Forțele Aeriene Române, transport umanitar. Un nou-născut în stare gravă a fost transportat de urgenţă în Italia

Forțele Aeriene Române, transport umanitar. Un nou-născut în stare gravă a fost transportat de urgenţă în Italia
Forțele Aeriene Române, transport umanitar. Un nou-născut în stare gravă a fost transportat de urgenţă în Italia . Sursa Foto: Facebook/Forţele Aeriene Române

Un nou-născut aflat în stare gravă a fost transportat de urgenţă în Italia, miercuri, cu o aeronavă militară, pentru tratament. Aeronava a decolat de la Iaşi către Pisa în jurul orei 11:00 şi a revenit la Otopeni în jurul orei 18:00.

Nou-născut în stare gravă, transportat în Italia, cu o aeronavă militară

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat miercuri, 27 iulie, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, pentru a efectua o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni – Iaşi – Pisa (Italia), a unui pacient nou-născut aflat în stare gravă”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Apărării Naţionale, echipa medicală care a monitorizat pacientul pe timpul zborului a fost formată din specialişti din cadrul SMURD şi ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul de la unitatea spitalicească spre aeroport s-a realizat cu o ambulanţă SMURD.

Urmăriți B1TV.ro și pe