Frig în mai multe școli, de teama facturilor. „Nu e normal ca elevii să stea în clase cu hainele cu care vin de afară!”

Frig în mai multe școli, de teama facturilor. „Nu e normal ca elevii să stea în clase cu hainele cu care vin de afară!”
Captură Video: TVR 1 / YouTube

Școala reîncepe din 9 ianuarie, iar o parte dintre elevi ar putea fi nevoiți să stea iar cu gecile pe ei în clase. Asta pentru că multe școli au dat căldură cu porția încă de la începutul iernii, de teama facturilor uriașe. E și cazul unor unități de învățământ din municipiul Botoșani. Inspectoratul Școlar Județean le cere acum directorilor să încălzească sălile de clase.

Frig în școli. Căldura, oprită de teama facturilor

Mai mulți părinți și profesori s-au plâns la Inspectoratul Școlar Județean că elevi îngheață de frig în clase.

„Am primit sesizări că sunt școli cu temperaturi de 16-17 grade Celsius. Nu e normal ca elevii să stea în clase cu hainele cu care vin de afară!”, a declarat șeful IȘJ Botoșani, Bogdan Suruciuc, potrivit Botoșani News.

Acum, Inspectoratul le cere directorilor să dea drumul la căldură.

„Am transmis directorilor să asigure agentul termic cu temperaturi corespunzătoare pentru copii, iar asta după ce mai mulți părinți și colegi mi-au sesizat că în municipiu sunt școli cu temperaturi de 16-17 grade Celsius. Consider că nu este normal ca elevii să stea în clase cu hainele cu care vin de afară!”, a mai spus Suruciuc.

Școala reîncepe din 9 ianuarie, în plin sezon gripal

Școala reîncepe de luni, în contextul în care numărul cazurilor de gripă și viroze respiratorii a tot crescut în ultima vreme și e așteptat să mai crească tocmai pentru elevii revin în colectivitate.

Alexandrul Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a spus că nu va declara epidemie de gripă deoarece asta ar însemna reintroducerea unor restricții. În schimb, a făcut mai multe recomandări precum vaccinarea antigripală și purtarea măștii în spațiile aglomerate.

Ligia Deca, fost consilier prezidențial, în prezent ministru al Educației, a susținut că școala se va redeschide în condiții normale, dar se va pune accent pe prevenție.

„În primul rând realizarea triajului zilnic, de familii acasa, pe baza identificării simptomelor urmate de izolarea copiilor acasă. Realizarea triajului zilnic când elevii intră la școală sau la grădiniță. Când sunt simptome evidente e important să fie anunțați părinții sau aparținătorii legali. (…) Recomandăm purtarea măștii de protecție, e important să fie respectate măsurile de igienă. E foarte importantă aerisirea periodică a încăperilor”, a declarat Deca.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo