Furnizarea de căldură și apă caldă în Timișoara, incertă după 10 noiembrie. Contractul dintre Colterm și furnizorul de gaz a fost prelungit cu încă patru zile, până miercurea viitoare

Furnizarea de căldură și apă caldă în Timișoara, incertă după 10 noiembrie. Contractul dintre Colterm și furnizorul de gaz a fost prelungit cu încă patru zile, până miercurea viitoare
Foto simbol: Pixabay

Autoritățile din Timișoara susțin că furnizorul care livrează gaz pentru Colterm, Tinmar Energy, a acceptat să prelungească pe încă patru zile înțelegerea care expira pe 6 noiembrie, astfel că până miercurea viitoare, pe 10 noiembrie, nu se pune problema să se întrerupă din nou căldura și apa caldă în oraș, transmite Opinia Timișoarei.

Furnizarea de căldură și apă caldă în Timișoara, incertă după 10 noiembrie

„Semnam cu acelasi furnizor, perioada este in functie de banii pe care ii putem aloca, momentan semnam pe 4 zile. In continuare, semnam acte aditionale, avem un contract de baza, in baza caruia se semneaza actele aditionale. Functionam pe carbune, avem grafic de livrare cu 2 societati, continuam negocierile si cu alte societati. Toate sunt o problema, dar de asta suntem acolo. Problemele sunt pe un fagas acum, exista contract de gaz, exista contract de carbune… Alocam si noi, si primaria banii necesari pentru a plati acest combustibil. Acum s-a inceput livrarea de carbune si din Valea Jiului si speram sa fie mai bine. Problema e mai mare cu gazul, pentru ca nu exista gaz pe piata. Ne afecteaza nu numai pe noi”, a declarat directorul interimar al Colterm, Cristian Mitu, pentru opiniatimisoarei.ro.

Săptămâna trecută Timișoara rămânea fără apă și căldură, o criză care a afectat inclusiv spitalele din cel mai mare municipiu al Banatului. În cele din urmă s-a găsit o soluție temporară, însă perspectiva este și acum una incertă.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, îl acuza pe primarul USR al Timișoarei, Dominic Fritz, că n-a făcut nicio provizie ca să asigure aprovizionarea cu cărbune și gaz pentru iarnă. Mai mult decât atât, liberalul spunea despre administrația orașului că a făcut datorii de 240 de milioane de lei la Colterm în doar nouă luni de mandat, precum și că și-a tăiat craca de sub picioare atunci când a băgat societatea în insolvență.

Ultima oră
20:33 - Tanczos Barna: Avem foarte multe infrigementuri pe mediu / Primăriile fără contract de salubrizare pe colectare selectivă vor fi amendate. Unde există uz de fals mergem mai departe cu plângeri penale (VIDEO)
20:27 - Adrian Mutu este noul selecționer al naționalei de fotbal a României
20:16 - Joe Biden nu ia în calcul trimiterea de trupe NATO pentru a apăra Ucraina în fața unui posibil atac rus
20:09 - Florin Cîțu: S-a ajuns la forma finală a ordonanței pe PNRR. Agențiile pentru Dezvoltare Regională vor putea fi implicate în derularea de proiecte din educație, sănătate și reformă socială (VIDEO)
19:48 - Viktor Orban vine în România. Premierul Ungariei va participa la tăierea porcului
19:32 - Florin Cîțu, după ședința coaliției: Regula de bază, partidul care dă președintele de CJ va da și prefectul. Prefectul Capitalei va fi de la PSD; la Cluj, de la PNL (VIDEO)
19:23 - Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași: Cam într-un an de zile ne vom obișnui să conviețuim cu SARS-CoV-2, așa cum astăzi conviețuim cu virusul gripal (VIDEO)
19:20 - Record negru în Germania. Țara a înregistrat cel mai mare număr de decese asociate COVID-19
19:14 - Marcel Ciolacu (PSD), un nou anunț despre taxe și impozite: „Doresc un guvern care să colecteze ceea ce este a statului român” (VIDEO)
18:57 - Marcel Ciolacu: Ar trebui să finalizăm anul și cu un buget de stat trecut prin Parlament / În program am prins clar că vom vorbi în 2022 dacă se impun taxe noi. E posibil să nu fie nevoie de taxa de solidaritate (VIDEO)