Furtună puternică la Focşani. Acoperișul unui bloc a fost luat de vânt, iar copacii căzuți au avariat mai multe mașini (FOTO)

Furtună puternică la Focşani. Acoperișul unui bloc a fost luat de vânt, iar copacii căzuți au avariat mai multe mașini (FOTO)
Foto: ISU Vrancea

O furtună s-a abătut asupra orașului Focșani, în urma căreia au fost puși la pământ copaci și a fost smuls un acoperiș.  De asemenea, mai multe autoturisme au fost distruse, iar la fața locului a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Furtuna a făcut prăpăd la Focșani

„În urma fenomenelor meteorologice prognozate cu cod portocaliu în intervalul orar 18,45 – 20,00, manifestate prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină, în municipiul Focşani, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani intervine pentru degajarea unui acoperiş căzut peste două autoturisme pe strada Dornişoarei, un echipajul de descarcerare intervine pe strada 8 martie pentru degajarea unui copac căzut peste un autoturism şi pe strada 1 Decembrie pentru înlăturarea unui copac căzut pe carosabil”, a precizat ISU Vrancea.

De asemenea, un alt echipaj a intervenit pe bulevardul Bucureşti,  pentru evacuarea apei de la subsolul unui bloc, conform pompierilor.

Cum va fi vremea în weekend

Trebuie să ne așteptăm la furtuni în mare parte din țară în acest weekend, a precizat Mihai Timu, meteorolog de serviciu ANM, vineri, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

„Ideea este că pentru astăzi am avut valabil un Cod galben de instabilitate pentru mai multe județe din jumătatea de nord a țării, dar ele au fost dublate în ultimele ore, așa cum se întâmplă atunci când anumite fenomene devin mai severe decât s-a estimat în avertizarea generală, putem trece la alt nivel, așa s-a întâmplat. Am emis mai multe Coduri portocalii pentru mai multe județe din Transilvania, Moldova și chiar un Cod roșu la un moment dat pentru zona județului Bihor, pentru acumulări de cantități de apă de peste 50 l/mp”, spune meterologul.

Urmăriți B1TV.ro și pe