Gabriel Oprea, de Ziua Marinei: Marinarii români sunt o carte de vizită a țării noastre. Amintirea celor căzuți la datorie, sub pavilion românesc, va rămâne veșnic în inimile noastre, iar jertfa lor în memoria neamului

Gabriel Oprea, de Ziua Marinei: Marinarii români sunt o carte de vizită a țării noastre. Amintirea celor căzuți la datorie, sub pavilion românesc, va rămâne veșnic în inimile noastre, iar jertfa lor în memoria neamului

Fostul vicepremier Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”, a transmis un mesaj special la orizontul zilei de sâmbătă, când România sărbătorește Ziua Marinei Române, „o tradiție a românilor și a Armatei”, ce coincide cu Adormirea Maicii Domnului, „una dintre cele mai importante sărbători creștine”.

„Dragi români,

Maine este o zi sfântă, Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sărbători creștine.

Sarbatorim, in aceasta zi sfanta, Ziua Marinei Române, o tradiţie a românilor şi a Armatei Române, un moment important pentru toţi cei care servesc ţara sub pavilion românesc: marinari militari şi civili, constructori navali şi angajaţi portuari.

Marinarii români sunt o carte de vizită a tarii noastre în lume. Uniunea Militarilor si Politistilor «Mihai Viteazul»are tot respectul pentru toti cei care apără frontierele fluviale şi maritime naţionale, participă permanent alături de partenerii Romaniei din Uniunea Europeană şi din NATO în misiunile şi exerciţiile internaţionale, cu rezultate remarcabile sau lucrează pe navele comerciale.

Ne inclinam cu respect în memoria marinarilor care şi-au pierdut viaţa la datorie, sub pavilion românesc, în mările şi oceanele lumii. Amintirea lor va rămâne veşnic în inimile noastre, jertfa lor va rămâne în memoria neamului nostru.

La mulți ani marinarilor români!

La mulți ani tuturor celor care îşi serbează ziua numelui de Sfânta Maria!”, a fost mesajul fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Dragi români, Maine este o zi sfântă, Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sărbători…

Publicată de Gabriel Oprea peVineri, 14 august 2020

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)