Gabriel Oprea, după trecerea în neființă a lui Ion Dobran, simbol al Armatei Române: A fost un model, ca militar și ca om, care și-a trăit viața după principii înalte. Nu va fi uitat

Gabriel Oprea, după trecerea în neființă a lui Ion Dobran, simbol al Armatei Române: A fost un model, ca militar și ca om, care și-a trăit viața după principii înalte. Nu va fi uitat
Foto: umpmv.eu

Generalul-locotenent (rtr.) Ion Dobran, veteran aviator și erou al celui de-Al Doilea Război Mondial, s-a stins din viață vineri. Dobran, simbol al Armatei Române, a fost un militar dăruit cu pasiune pentru zbor și cu dragoste pentru țara sa, a fost un model, ca militar și ca om, care și-a trăit viața după principii și idealuri înalte, a transmis generalul Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor ”Mihai Viteazul”.

„Generalul-locotenent (rtr.) Dobran este un simbol al Armatei Romaniei. El a facut parte din Grupul 9 Vânătoare ai cărui piloţi au scris multe pagini de glorie in istoria aviatiei militare. (…) A fost un militar daruit cu pasiune pentru zbor si cu dragoste pentru tara sa. A fost un model, ca militar si ca om, care si-a trait viata dupa principii si idealuri înalte. Ne inclinam, cu tristete si nu-l vom uita niciodata. Drum lin catre stele, domnule general!”, a susținut Gabriel Oprea.

Acesta a amintit că, la propunerea UMPMV, Dobran a fost avansat de către președintele României la gradul de general locotenent în retragere: „Ion Dobran a fost un apropiat al Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”. In anul 2018, ne-a facut onoarea sa ne fie alaturi la ceremonia pe care am organizat-o pentru celebrarea Centenarului, la Monumentul Eroilor Militari căzuţi la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul național din Parcul Tineretului. La propunerea noastră, la începutul anului trecut, generalul Dobran a fost avansat de către președintele României la gradul de general locotenent in retragere și a fost premiat de către Primăria Municipiului București, pentru devotamentul său în slujba țării”.

Gabriel Oprea a mai amintit că a avut „bucuria și onoarea” să-i confere lui Dobran medalia de onore “Mihai Viteazul”, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Uniunii.

Ultima oră
16:30 - Valentina Pelinel și-a etalat accesorii. Ce cadou a primit de la Cristi Borcea
16:12 - Klaus Iohannis, întrevederi cu președinții Parlamentului din Egipt: România sprijină consolidarea dialogului dintre UE și Egipt
16:02 - Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Odată cu plafonarea și compensarea facturilor se vor calma și fluctuațiile din piață. Cred că prețurile se vor tempera”
15:55 - Ca la noi, la nimeni. Un român a băut o ladă de bere pentru a elimina vaccinul anti-COVID
15:42 - Părinții vaccinați cu copii mai mari de 7 ani, infectați cu Covid, nu pot primi concediu plătit
15:35 - Ce pățesc „vaccinații la chiuvetă” dacă doresc să se imunizeze împotriva virusului COVID. „Trebuie să se autodenunțe”
15:30 - Proiectul care prevede introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, pentru angajații din instituții și pentru cei din clădirile de birouri a fost respins de Senat. Propunerea merge la Camera Deputaților, for decizional
15:25 - Florin Cîțu, despre introducerea certificatului verde COVID pentru angajați: „Rezultatele le vedem deja în ceea ce privește vaccinarea”
15:22 - PSD nu votează proiectul privind obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă. Adrian Streinu-Cercel: Este greşit ştiinţific
14:56 - Florin Cîțu neagă o înțelegere privind intrarea PSD la guvernare : „O refacere a USL nu este un proiect în acest moment” / „Se poate ajunge ca USR să revină la guvernare, după o discuție față în față”